Foto: Jojje Lidén
AIK IBF

Sportchefen: ”Om det är rätt eller fel får vi se”

AIK bekräftade under lördagsmorgonen att man sparkar Magnus Jäderlund som huvudtränare.

Som vi på ibnytt.se avslöjade sent under fredagskvällen vilket AIK bekräftade med ett pressmeddelande under lördagen så sparkas AIK:s tränare Magnus Jäderlund. Ny tränare för AIK blir Mikael Lemker som får ta över AIK som ligger på 13:e plats i SSL vilket innebär nedflyttning.

– Hur vi ligger till i tabellen har påverkat beslutet. Vi har försökt på flera sätt, t ex genom att förstärka ledarstaben för en månad sedan utan att det har gett resultat i fler vunna matcher. Vi kände att vi inte kunde sitta still längre och måste vidta åtgärder för att försöka hålla oss kvar. Om det är rätt eller fel får vi se, säger AIK:s sportchef Mikael Nordström.

Hur ser ni på att ni gör den här förändringen så sent? 

– Man kan tycka att det kommer sent och jag förstår ett sådant resonemang. Man vet inte om det varit mer rätt om vi gjort det tidigare. Samtidigt har vi haft en dialog med vår förra ledarstab och ser vi till matcher så har vi spelat väldigt bra många gånger utan att ta poäng. Ledarstaben har gjort ett bra jobb och vi har varit nära att ta poäng vilket gör det svårare att göra en förändring tidigare. Vi kände nu att det här var lite sista chansen och det är inget personlig mot förra ledarstaben utan handlar enbart om att vi vill göra vad vi kan för att försöka hålla oss kvar.

Har spelarna varit involverade i beslutet? 

– Det här beslutet är helt taget av AIK:s styrelse. Jag tycker personligen att sådana beslut måste komma uppifrån. Man kan självklart lyssna av med spelare men att lägga över ett sådant beslut på en ung trupp tycker jag är oansvarigt. Vi har såklart dialog med spelarna löpande vilket påverkar vi vi agerar men det här beslutet är taget av styrelsen, säger Nordström.

LÄS MER: Mikael Lemker tar över AIK

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar