Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
AIK IBF

Mikael Lemker tar över AIK

Ersättare i AIK till sparkade Magnus Jäderlund blir Mikael Lemker som även får med sig Kristian Talme som assisterande tränare.

I samband med att AIK bekräftade att man sparkar huvudtränare Magnus ”Binge” Jäderlund meddelade klubben även att Mikael Lemker tar över som huvudtränare. Lemker kommer vid sin sida ha Kristian Talme och Henrik Lorendahl som assisterande tränare.

– Min egna uppfattning är att i sådana här lägen kan man inte slänga in vem som helst. Man måste kunna hitta någon som man tror att många av spelarna har ett förtroende för. Redan där har du ett begränsat urval och att efter det hitta någon är tillgänglig gör det svårare. Där är vi glada att vi kunnat knyta upp Mikael, säger AIK:s sportchef Mikael Nordström och utvecklar:

– Han har varit i AIK tidigare med goda resultat och även i Järfälla där även jag varit under lång tid. Det innebär att han har haft många av spelarna tidigare i Järfälla, AIK och även i Capiero Täby. Det gör att han känner många av spelare och därmed har förtroende. Det gäller såklart inte hos alla och men det är svårt att hitta en ledare som alla har förtroende för.

Hur är han som ledare? 

– Micke är en väldigt duktig matchcoach och taktiker vilket jag tror är viktiga egenskaper för att vi ska hålla oss kvar. Med det sagt så innebär det inte att ”Binge” inte är det. Micke är också en ledare som är nära spelarna och är bra på att kommunicera. De parametrarna tror vi är viktiga. Det känns som bästa möjliga val just nu.

Hur långt är avtalet? 

– Det här är först och främst en kortsiktig lösning. Han ska träna AIK säsongen ut och hålla oss kvar i SSL. Det är den målsättningen han har med stöd av övriga ledarstaben. Personligen tror jag även att det är väldigt viktigt för innebandyn i stort att vi lyckas hålla oss kvar. Att inte ha ett lag i Stockholm i SSL kan göra att sporten tappar i dignitet, avslutar Nordström.

LÄS MER: Nordström: ”Om det är rätt eller fel får vi se” 

LÄS MER: Bekräftat AIK sparkar ”Binge”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar