Foto: Lennart Roos
Endre IF

Olofsson blir kvar i Endre: ”Från talang till klasspelare”

Endre och Alva Olofsson har kommit överens om ett nytt kontrakt.

Endre fortsätter att förlänga med nyckelspelare för framtiden. Nästa spelare att skriva på ett nytt kontrakt är Alva Olofsson som blir kvar i föreningen till och med 2020.

– Att förlänga med Endre IF var ett självklart val för mig. Det finns en ambition i Endre att inom några år vinna SM-guld och det driver mig att fortsätta min satsning och utvecklas ytterligare. Målsättningen är högre än tidigare – ett SM-guld med Endre IF och för egen del vidare mot landslagssammanhang, säger Olofsson i ett pressmeddelande.

Den här säsongen har Olofsson tagit ytterligare kliv i sin utveckling och gjort 8 mål och 12 assist.

– Jag har innebandymässigt tagit stora kliv framåt i just Endre och jag ser ingen annanstans jag hellre vill fortsätta min resa än här. Jag är ytterst tveksam om min innebandykarriär ens hade kunna fortsätta om det inte vore för all hjälp för mina magproblem jag fått genom Endre. Jag är tacksam för att Endre inte bara ser mig som en innebandyspelare utan också som en individ.

Endres sportkommitté är självklart nöjda över att gjort klart med ytterligare en kontraktsförlängning.

– Att redan nu kunna göra denna kontraktsförlängning har varit högt prioriterat för sportkommittén och Alva är en nyckel för vårt framtida lagbygge. Hon har på kort tid haft en tydlig utveckling och gått från talang till klasspelare i Svenska Superligan. Hon är en fantastisk person att ha och göra med, dessutom är hon en riktig publikfavorit som kan bjuda på det oväntade. Alva har inte haft en lätt väg men har krigat sig igenom tuffa motgångar vilket gör hennes resa speciell, säger Jonas Åström, Endres sportkommitté.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar