Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Mora följer planen och har förstärkt truppen

KAIS Mora utökad truppen och följer den lagda planen.

Trots att Mora ligger tvåa i tabellan har spelarna inte varit helt nöjda med det spel som visats upp än så länge. Ledarstaben i Mora är dock mer nöjda.

– Jag tycker att vi följer den planen som vi har. Det är inte så att kopierar exakt samma plan varje år men något har man lärt sig genom åren. Jag förstår att om man frågar spelarna så vill de prestera mer men två förluster i ordinarie tid och en i sudden är bra. Vi släpper in extremt lite mål. Vi i tränarstaben är nöjda hittills och de lag som är klara med sitt spel nu kommer inte vinna SM-guld, säger Moras tränare Roger Jonsson.

Mora är bara en poäng efter Pixbo Wallenstam i tabellen. Detta till trots att spelare som Therese Karlsson och Amanda Wall missat större delan av säsongen i en redan från start tunn trupp.

– Det känns väldigt tryggt. Vi har faktiskt inte spelat en match med ordinarie lag ännu och det har ju gått ganska bra. Redan i första matchen var det någon borta och det har rullat på. Det kommer saknas spelare framåt också men förhoppningsvis har vi alla i gott slag till slutspelet.

Just den tunna truppen har utökats inför slutet av säsongen då Mora har värvat Jessika Eriksson från Karlstad vilket var en riktigt ”silly-bomb”. Eriksson får dock inte vara med i kvällens mot Karlstad då det är inskrivet i avtalet i övergången. Mora passade även i sista stund att värva Lovisa Stenberg från Sundborn. Stenberg med meriter från SSL är med i kvällens matchtrupp.

– Lovisa är en rightforward som spelat med Falun i SSL och även med Uppsala. Vi ville ha in någon till i slutet innan fönstret stängde och Lovisa passar bra in. Hon har erfarenhet av SSL och det fanns en bra möjlighet att pendla från Falun. Vi får se lite exakt hur mycket hon ska vara med framöver.

Med i kvällens matchtrupp är även Therese Karlsson som närmar sig comeback. Det är dock fortsatt oklart när hon får speltid.

– Vi får se. Hon har tränat i tre veckor och vi testar dag för dag. Det är mycket viktigare för oss att få tillbaka henne till slutspelet än att chansa med något nu. Vi får se om och hur mycket speltid det blir, säger Jonsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar