Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

”Vi har konstaterat att vi har en bit kvar”

Efter tre förluster mot tre toppkonkurrent har Täby fått tänka om.

Topplaget Täby som siktar på att gå långt i slutspelet har ett dystert facit de tre senaste matcherna mot tre toppkonkurrenter. Tre förluster, den första mot borta mot IKSU med 7-3, den andra hemma mot Mora med 4-6 och den tredje borta mot serieledande Pixbo med 8-6.

– Vi har konstaterat att vi har en bit kvar. Jag tycker att alla tre lagen var snäppet vassare än oss. De är effektiva än vad vi var och har också tre starka femmor. Där är vi inte riktigt och vi har haft lite svårt att få ihop våra femmor, säger Täbys Jennifer Stålhult.

Förluster som har gjort att Täby agerat.

– Framförallt så har vi lagt in fler träningar och höjt intensiteten. Det ger oss större möjligheter att spela ihop oss i femmorna. Förstafemman har ju gått hyfsat bra men andra och tredjefemman behöver också komma ihop och det får vi tillfälle till nu med fler träningar.

Känner ni en press i förstafemman att det hänger på att ni ska prestera? 

– Det kan vara lite både och men det är inget man tänker på under matcher. När vi spelar bra så producerar vi och då har vi väldigt kul. Vi ska göra mycket poäng och vet om att det är viktigt att vi också gör det. Det har vi också gjort och lagen har inte kunnat plocka bort oss helt.

Ikväll tar Täby emot Telge. Ett Telge som kommer stärkta med tre raka vinster.

– Vi känner att vi vill ha revansch för de senaste matcherna och göra en riktig bra prestation efter tre halvdana matcher från vår sida. Telge har ju gått riktigt bra de senaste matcherna så det kan bli en bra match.

Hur mycket fokus har ni på det kommande slutspelet just nu? 

– Vi har pratat mycket om vad som blir viktigt i slutspelet och mycket av fokus ligger där. Vi spelare har fått vara med till stor del i hur vi ska lägga upp det och vad vi måste träna på för att vara bättre i slutspelet än vad vi är nu. Vi har vissa nya detaljer i både försvar- och anfallsspelet som vi börjat jobba in, säger Stålhult.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar