Foto: Idrottsfoto/Per Wiklund
KAIS Mora

Gustafsson fortsätter imponera: ”Tagit ytterligare kliv framåt”

Moa Gustafsson bara 18 år gammal fortsätter att imponera i Mora. Den här säsongen har målskyttet lossnat än mer för den unga forwarden.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:30
Karlstad IBF
2 - 9(1-3, 1-3, 0-2)
KAIS Mora IF

18-åriga Moa Gustafsson fortsätter att imponera i KAIS Mora. Förra säsongen gjorde hon 17 poäng och den här säsongen har det redan hunnit göras 27 poäng.

– Det har fungerat jättebra den här säsongen. Jag känner att jag tagit ytterligare kliv framåt och nu har ju ju faktiskt varit med i några år och tränat. Det märks att den träningen ger resultat. Jag känner att jag orkar mer, är starkare och har utvecklat min spelskicklighet, säger Gustafsson.

Årets säsong är dessutom Gustafsson tredje i SSL. Den första 2015/16 med mindre speltid lyckades hon göra 2 mål och 7 assist. Förra säsongen slutade på 8 mål o.ech 9 assist i grundserien och i år har det redan blivit 18 mål och 9 assist. 18 mål som placerar henne på 14 plats i skytteligan. Bland spelare födda 1999 finns bara Warberg Andrea Envall högre upp i skytteligan på 20 mål. Anledningarna till den fortsatta utvecklingen och det ökade målskyttet är många.

– Jag har fått mer speltid det här året vilket såklart spelar in. Jag spelar ju även med killar på ”ibg” (innebandygymnasiet) vilket gör att jag får bra träning i högt tempo både på dagarna och på kvällarna. Det märks att så mycket träning ger resultat. Sedan har jag väl även börjar slänga in mer bollar på mål som gått in.

Hur känns det spelmässigt? 

– Jag skulle säga att jag vågar mer. Jag tar för mig mer och vågar utmana mer och så har jag blivit mer skicklig i alla delar som innebandyspelare. Det är bara ut och köra och visa att man kan.

Framgångar som även gjort att Moa Gustafsson har fått chansen i U19-landslaget. I förra helgens Finnkamp gjordes 2 mål och 1 assist och totalt har det blivit 11 poäng på 5 matcher i U19.

– Det är ju jättehärliga tjejer och jag tycker vi hade ett bra lir i helgen. Jag hoppas kunna vara med hela vägen nu till VM. Att spela med i U19 har också gjort att jag utvecklats. Då får man spela mot spelare i sin egen ålder och där kan man våga än mer vilket utvecklar.

Under fredagens match mot Karlstad var det just Gustafsson som inledda Moras målskytte genom att tidigt göra 0-1 för att senare utökade till 0-2.

– Jag tycker båda lagen har chansen men vi sätter den och drog ifrån och då hängde Karlstad inte med. Vi fick även en jätteskön start med två snabba mål. Jag får fina passningar och det var bara att sätta dit den.

Kontrollerad seger? 

– Vi vet att vi kan rulla boll och ha ett etablerat anfallsspel. Idag var det en laginsats och vi ville gå framåt. Det kändes ganska kontrollerat från start.

Redan på söndag väntar ny match då Mora spelar seriefinal mot Pixbo Wallenstam.

TV: Se målen från matchen mot Karlstad här 

Resultat omgång 19:
Pixbo-Malmö 5-4
Sirius-Endre 7-3
Täby-Telge 5-4
Linköping-Rönnby 2-7
Warberg-Jönköping 7-2
IKSU-Dalen 6-1 (spelade i onsdags)

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar