Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
Rönnby IBK

Rönnby knappar in – kaptenen avgjorde i slutsekunderna

Västerås Rönnby som smyger med bakom topp 5 vände mot Täby och avgjorde i slutsekunderna. – Det är jättebra att visa att vi både kan vända och slå topplag, säger Rönnbys lagkapten Elin Björkman.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 17:00
Täby FC
3 - 4(1-1, 2-0, 0-3)
Västerås Rönnby IBK

Det såg länge ut som att Täby skulle vinna över Västerås Rönnby i Tibblehallen men med knappt fyra minuter kvar klev Rönnbys lagkapten Elin Björkman fram. Första assisterade Björkman fram till 3-3 och med bara 12 sekunder kvar avgjorde hon till 3-4.

– Ja gud vilket härligt mål. Det var riktigt skönt att vi kunde vända det här. Det är sådana här segrar som stärker ett lag. Vi lyckas vända och slå ett topplag, säger Björkman.

Det är i tredje perioden vändningen sker då Rönnby gör tre mål.

– Vi sa inför tredje att vi inte har så mycket att förlora. Vi ville ut och köra på och visar jättebra moral. Ett tydligt tecken på att det löner sig att slita hela matchen ut.

Rönnby som ligger på sjätte plats i tabellen visar återigen att de kan rå på topplagen.

– Det är jättebra styrkebesked för gruppen att vi visar att vi kan spela bra och vinna över topplag. Det har vi med oss i det kommande slutspelet.

Segern innebär även att Rönnby närmar sig Endre som ligger femma i tabellen med två poängs skillnad.

– Vi har varit i ingenmansland väldigt länge nu med 10 poäng upp och 10 poäng ner. Då har vi kunnat jobba lite i det tysta och gjort det jäkligt bra. Nu närmar vi oss och det är kul att få några avgörande matcher nu framöver.

Hur skulle du bedöma årets Rönnby? 

– Vi har haft det lite tungt med skador och sjukdomar nu senaste veckorna så utifrån de förutsättningarna har vi gjort det väldigt bra. Jag har sagt det ända sedan försäsongen att vi är en bra lag för slutspel. När det väl kommer får vi sätta nya mål men fortsätter vi spela så här tror jag på semifinal, avslutar Björkman.

TV: Se målen från matchen här

Resultat övriga matcher i omgång 21: 
Mora-Malmö. 11-6 (lördag)
Pixbo-Telge. 3-2 (lördag)
Karlstad-Jönköping. 7-3
Sirius-Warberg. 1-5
IKSU-Endre. 6-3
Linköping-Dalen. 5-6

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar