Foto: Arkivfoto: Per Wiklund
Endre IF

Succébytet – hattrick med skottklubban

I torsdags bytte IKSU:s Alice Granstedt till en sin skottklubba. I dagens match mot Endre resulterade det i ett hattrick. – Jag kände att det var dags att skjuta lite mer, säger Granstedt.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
IKSU
6 - 3(1-0, 2-1, 3-2)
Endre IF

Förra årets SM-guldmedaljörer IKSU fortsätter att vinna efter jul. I dagens match besegrades Endre med 6-3.

– Det var stabilt och kontrollerat idag. Vi vinner varje period och sett över 60 minuter så gör vi en riktigt bra match. Vi har kontroll, sätter försvarsspelet bra och skapar mycket framåt. Jag tycker att vi kunde gjort ännu fler mål, säger IKSU:s Alice Granstedt.

Tre av IKSU:s sex mål gjordes av Alice Granstedt. Granstedt som på torsdagens träning bytta klubba till en annan modell än vad hon normalt spelar med vilket var en succébyte med tanke på dagens hattrick.

– Jag kände att det var dags att skjuta lite mer så jag bytte till en mer skottklubba. Det var lite studs i första perioden men sen så blev det ju ett riktigt lyckat byte. Jag får nog sova med klubban ikväll.

Hur kommer det sig att du bytte?

– Jag fick lite feeling och ville testa. Sedan har jag nästan gjort sönder alla andra klubbor av den andra modellen och jag kände att jag ville spara de till slutspelet. Det här är en riktig skottklubba och det är bra att spela in den också.

Att det är en skottklubb Granstedt bytt till syntes tydligt. Hennes två första mål var i stort sett identiska upp i första kryss.

– Ja de satt verkligen där de skulle.

Det första målet var även IKSU 3000:e mål någonsin.

– Det är kul. Stort såklart och jätteroligt att få skriva in sig i historieböckerna.

Segern var IKSU:s åttonde raka seger där samtliga topplag har besegrats. Nu väntar enklare motstånd innan slutspelet börjar.

– Matcher som är kvar blir jätteviktiga för oss så att vi kan komma väl förberedda inför slutspelet. Vi ska nu sätta de sista delarna i vårt och jobba in en ytterligare trygghet.

Vad finns kvar att jobba in? 

– Egentligen tycker jag att det känns väldigt bra och tryggt i vårt spel. Vi har ju vunnit alla efter jul och spelat har börjat sitta. Det handlar egentligen mer om att bygga upp en ännu större trygghet och testa lite nya grejer så att vi verkligen kan få fram det bästa i slutspelet, avslutar Granstedt som nog förmodligen kommer fortsätta med skottklubban framöver.

TV: Se målen från matchen här 

Resultat övriga matcher i omgång 21: 
Mora-Malmö. 11-6 (lördag)
Pixbo-Telge. 3-2 (lördag)
Karlstad-Jönköping. 7-3
Sirius-Warberg. 1-5
Linköping-Dalen. 5-6
Täby-Västerås Rönnby. (pågår)

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar