Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Karlsson tillbaka i Mora: ”Det har varit tufft”

Ny seger för Mora där Therése Karlsson var tillbaka på planen.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:30
Telge SIBK
4 - 7(2-4, 2-1, 0-2)
KAIS Mora IF

Moras Therése Karlsson har missat i stora delar av säsongen med ryggproblem. Problem som bland annat gjorde att Karlsson fick tacka nej till landslagsläger och en eventuellt plats i VM-truppen. I matchen mot Telge var hon tillbaka och spelade hela matchen.

— Jag visste inte alls hur det skulle kännas. Jag har tränat i tre veckor och det har gått upp och ner. Men vi kände att jag måste prova i match och det gick ju bra. Det var lite ringrostigt men skönt att kunna spela hela matchen, det var ju 4,5 månad sedan, säger Karlsson.

Efter sex minuter i den andra perioden gjorde hon dessutom mål till 5-3. Till slut vann Mora med 7-4 efter att Karlsson gjort sista målet i öppen bur.

— Jag tycker inte att vi kom upp i nivå alls. Det är upp till var och en att ta tag i det. Sedan gör Telge det bra idag och de är först och vinner mycket bollar. Men vi tar ändå med oss tre poäng.

Karlssons skada är ett diskbråck som även inneburit en nervpåverkan i en benet. Nu kan hon äntligen spela igen efter flera månaders rehab.

— Det är kul att vara tillbaka efter dessa månader. Det har varit rehab 2 gånger per dag och tufft mentalt. Ryggen fungerar okej men det är inte alltid benet känns okej. Vi tar det dag för dag nu och framåt utan att stressa.

Hur har det varit att följa laget?

— Det har varit tufft såklart. Det är ju att spela som man tränat hela sommaren för och att missa VM och så många matcher har inte varit jätteroligt. Men man har ju ett liv efter innebandyn också som man måste tänka på. Jag har ändå varit med på alla träningar och har fått bidra med annat såsom att peppa laget och ge positiv energi.

Vad säger du om årets upplaga av Mora? 

— Vi har ett väldigt bra lag måste jag säga och en mycket bredare trupp än vad vi haft förut. Det känns mycket bra inför vad som komma skall. Nu kan vi rulla på lite mer folk och Jessika Eriksson är en jättebra förstärkning. De ska bli jätteroligt med ett nytt slutspel men vi har några matcher kvar att sätta prägel på först. Idag är det underkänt med tanke på vad som ska komma, säger Karlsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar