Foto: Per Wiklund
AIK IBF

Höllviken kvar i SSL efter 5 mål av ”PK9”

AIK inledde bäst innan Höllviken, eller ska vi säga Pontus "PK9" Karlson Martell tog över och fixade nytt kontakt till Höllviken med hela fem mål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
AIK
6 - 8(3-2, 3-2, 0-4)
Höllvikens IBF

AIK som kämpar om nytt kontrakt inledde matchen mot Höllviken bäst och gick ifrån till ledning med 6-3 efter halva matchen. En ledning som blev 6-4 innan andra periodens slut.

— Vi sa att vi skulle jobba på samma sätt som vi gjort första två. Vi har matchen precis där vi vill ha den. Samtidigt är tvåmålsunderläge något som vi gillar att ta med oss in i den sista perioden eftersom vi har allt att vinna. Vi vet om att får vi in en kasse så blir det jobbigt för AIK, säger Höllvikens Pontus Karlson Martell.

Därefter skulle Pontus ”PK9” Karlson Martell som redan gjort två mål i matchen se till så att Höllviken spelar i SSL även säsongen 2018/19. Efter både reducering och kvittering i den tolfte minuten gör Karlson Martell även den avgörande 6-7 målet och skjuter Höllviken till nytt kontrakt.

– Väldigt skönt. När man rör sig i de ytorna som jag gör så får man mycket lägen. Har man bra stäm och är inne i det så lossnar det.

Fem mål och Karlson Martell var glödhet även i kroppstemperatur då han spelade med feber.

– Jag har inte tagit tempen. Jag har legat hemma med feber men det tänkte jag inte så mycket på idag utan det var bara att köra, säger Karlson Martell.

Tungt tapp för AIK som hade ledning efter halva matchen.

– Fram till 6-3 tycker jag att det är ett lag på banan. Jag tycker att under den resan jag har varit med har vi förbättrat med boll och det märker vi idag. I tredje perioden slutar vi skjuta och spela det enkla raka spelet som är så nödvändigt, säger AIK:s tränare Mikel Lemker och tar på sig Höllvikens 6-6 mål:

– De får 6-5 i powerplay och så sätter de in sin förstafemma direkt efter. Där ska jag vara lite mer vaksam och det får jag ta på mig. Där kanske vi borde spelat på ett annorlunda sätt.

Största skillnaden var trots altl fem mål av Pontus Karlsson Martell.

— När en sådan spelare är het är det väldigt svårt att täcka bort. Målen som görs är bollar som slängs in på mål och är spelaren het så är det svårstoppat, säger AIK:s tränare Mikael Lemker.

LÄS MER: Lemker: ”Det får jag ta på mig” 

TV: Se målen från matchen här 

TV: Se Karlson Martells avgörande mål här 

TV: Karlson Martell: ”Har inte tagit tempen idag” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar