Foto: Lennart Roos
Endre IF

Tunn trupp för Endre mot Mora

Sjukdomar och skador ställer till det för Endre inför dagens match mot Mora.

När Endre idag möter Mora på bortaplan så är det ett Endre som kommer till spel med en tunn trupp. Elin Gabrielsson är hemma och är magsjuk och den gångna veckan han kantats av spelare som varit sjuka, haft njursten omed mera. Sedan tidigare saknas även Sara Steen och Thea Ekholt som är skadade.

— Vi åker med 13 utespelare. Av de 13 så var det tre som inte kunde träna fullt i torsdags. Så vi får börja med att se vilka som finns tillgängliga innan vi vet hur vi ska lägga upp matchen, sa Alexander Brinkmann under fredagseftermiddagen.

Förutsättningar som påverkar uppladdningen.

— Det är väldigt svårt att jobba in en slutgiltig plan när man inte vet vilka som är tillgängliga. Vanligtvis beslutar vi en gameplan på tisdagen och tränar utefter den hela veckan. Här blir det att vi får bestämma på matchdagen åt vilket håll i ska vikta. Grundspelet har vi ju men det är de små justeringarna som blir annorlunda beroende på motstånd.

Efter fyra raka förluster vann Endre senaste helgen mot Täby och kommer stärkta till toppmötet mot Mora.

— Det var skönt att vinna förra helgen och känna att man får utdelning på prestationen man gör. Det kändes som en välförtjänt seger efter några riktigt bra träningsveckor. Vi hade byggt upp den matchen bra och känner

Vad tror du om matchen mot Mora?

— Utmaningen blir om vi klarar av att hålla tillräckligt högt aggressivitet. Vi får se hur stort vi kan gå i försvarsspelet med tanke på den tunna truppen. Men vi vill att det ska bli en intensivt match med intensitet och aggressivitet och ett spel som bygger på fart. Det tjänar vi på, säger Brinkmann.

I Mora spelar Anna Wijk som just Brinkmann tycker bedöms annorlunda av domarna vilket du kan läsa om här:

LÄS MER: ”Domarna kan inte vara starstruck” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar