Foto: Per Wiklund
Landslag

KLART: Här VM-laddar herrlandslaget

Herrlandslagets sista matcher inför VM i Prag kommer spelas i IFU Arena i Uppsala.

I december ska herrlandslaget försöka återta VM-guldet från Finland när VM i Prag avgörs. Idag blev det officiellt att uppladdningen med de sista matcherna innan VM kommer att spelas under Euro Floorball Tour den 19-21 oktober. Spelplats blir IFU Arena i Uppsala.

— Vi tycker att det är roligt att ge publiken i Uppsala, och resten av Sverige för den delen, möjligheten att se herrlandslaget på hemmaplan. Inte i vilka matcher som helst utan mot de tre andra toppnationerna och i genrepet inför VM i Prag. Vi vet att Uppsala har en stor kärlek till innebandy och de har tidigare visat på ett fantastiskt engagemang vilket har fallit ut i fantastiska arrangemang. EFT i IFU Arena, en modern innebandyarena, kommer bli minst lika bra, Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Förutom herrlandslaget kommer även U19-herrarna att spela EFT och möta Finland, Schweiz och Tjeckien. U19-herrlandslaget som i maj 2019 spelar sitt VM i Kanada.

— Vi är väldigt glada över att Svenska Innebandyförbundet fortsätter välja att förlägga sina evenemang till Uppsala. Landslaget har inte under lång tid varit här, så EFT kompletterar och fördjupar vårt engagemang i innebandysporten, säger Jonas Ekebacke, projektledare Destination Uppsala.

Senast det spelades en landskamp i Uppsala var för 16 år sedan och då vann Sverige över Finland med 4-3.

– Det har inte arrangerats en innebandylandskamp i Uppsala på 16 år. Därför känns det extra roligt att vi nu får stå som värdar för Euro Floorball Tour en fyrnationsturnering med de absolut bästa landslagen. IFU Arena är den perfekta arenan för det. Nu får vi visa att Uppsala är innebandyns huvudstad, Tomas Grönberg, VD IFU Arena.

Innan EFT i oktober kommer herrlandslaget att ha flera läger:

LÄS MER: Här är landslagets väg till VM

LÄS MER: Helnordisk grupp i  VM: ”Kommer var hög igenkänningsfaktor” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar