Foto: Salibandy
Rönnby IBK

Sjöberg: ”Jag vill vara ännu mer tongivande”

Jonna Sjöberg skriver nytt kontrakt med Västerås Rönnby.

I måndags skrev 19-åriga Jonna Sjöberg som i höstas gjorde a-landslagsdebut på ett nytt kontrakt med Västerås Rönnby.

— Det är alltid tankar och sådär på vart man ska ta vägen, framförallt nu när man har gått ut skolan. Men efter att jag pratat med Rönnby och tänkt kring det som varit och vad som komma skall så var det Rönnby jag ville. Vi har haft en väldigt bra år och det känns som vi har något att bygga på, säger Sjöberg.

En förlängning med 2 år i ett Rönnby som den här säsongen smugit med bakom topp 5-lagen.

— Vi har lyckats få ihop det på ett bra sätt. Vi jobbar hårt för varandra och har väldigt kul. Även fast vi tappat spelare så har vi visat att vi klarar det också. Det blev liksom självklart att vara kvar i det och det är alltid roligt att vara med på en sådan resa och kanske gå till att bli ett färdigt lag.

Var det ett självklart val att förlänga? 

— Jag är född och uppvuxen här och har alltid följt Rönnbys a-lag sedan man var liten. Det gör det jättehäftigt att spela här och tanken på att vi kan spela som SM-guld framöver lockar. Jag trivs jättebra i laget och till slut var det inte så mycket att fundera på.

Sjöberg har spelat i Rönnbys a-lag de två senaste säsongerna där de gått till slutspel. Nu vill hon ta nästa steg.

— Man vill ta ytterligare kliv framåt. Nu har vi tagit oss till slutspel under alla år jag varit med och gått till kvartsfinal. Blickar vi framåt så vill ta titta längre fram än kvartsfinal. Det hoppas jag att vi går för och det ska vi fortsätta satsa mot.

Vad vill du själv utveckla de kommande två åren? 

— Jag vill vara ännu mer tongivande och hoppas jag ska fortsätta få chanser i landslaget. Det jag själv tycker att jag måste utveckla är att sätta lägen. Man kan såklart bli bättre på allt men jag måste bli bättre på sätta de lägen som jag får. Jag ska ju vara en sådan spelare och där vill jag fokusera för att gör skillnad, avslutar Sjöberg.

Förutom Jonna Sjöberg skrev även lagkapten Elin Björkman, Sofia Olander och Jennifer Lindholm på nya kontrakt på två år.

LÄS MER: Fyra spelare förlänger med Västerås Rönnby 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar