Rönnby IBK

Sjöberg äntligen frisk: ”Känns att man varit borta mycket”

Efter en säsong kantad av sjukdom är Jonna Sjöberg nu frisk och redo för spel.

Med tre matcher kvar av seriespelet har Västerås Rönnby chans att klättra upp på en fjärde plats, tillika hemmafördel i slutspelet. I nuläget är Rönnby 2 poäng och sämre målskillnad ifrån Täby som har fjärdeplatsen. Det är en tuff uppgift för Rönnby, framförallt eftersom de har kvar att möta topp 3-lagen Mora, Pixbo och IKSU.

— Det skulle betyda jättemycket för oss att få hemmafördel, verkligen. Det är ju inte omöjligt även om det är tuffa lag att slå för oss nu på slutet. Men det känns som man har mer möjlighet i år och många lag har lyckats ta poäng av topplagen och skrälla, även vi. Vi har bra form och en fjärdeplats är inte omöjlig, säger Västerås Rönnbys Jonna Sjöberg.

Jonna Sjöbergs ena säsong har varit tuff och kantat av sjukdomar. I höstat blev hon sjuk och missade därmed landslagsläger och en eventuell plats i truppen till VM. Hon kom tillbaka vid jul och spelade några matcher innan hon blev sjuk igen. Historien har upprepat sig under våren. Nu hoppas Sjöberg att sjukdomsproblem är över.

— Jag hoppas att jag äntligen kan gå för fullt utan bakslag nu. Jag började träna lite förra veckan och körde en period mot Karlstad. Nu hoppas jag att jag kan vara med fullt mot Mora och i de sista matcherna inför slutspelet.

Har det varit tungt? 

— Det är klart att det känns att man varit borta mycket. Jag har haft det tungt både den första och den här halvan av säsongen. Just nu försöker jag bara gå in i utan att ställa så höga krav. Jag vill in och spela det jag är bra på och gå in med en avslappnad inställning och släppa loss.

Den första av de tre tuffa matcherna som återstår innan slutspel spelas ikväll torsdag mot serieledande Mora.

— Mora är ju jätteduktiga och lirar verkligen innebandy. De hittar mycket passningar som inte många andar lag gör och då blir det väldigt viktigt för oss att vi ligger rätt. Vi själva måste jobba hårt i 60 minuter och när vi får chanser så måste vi ta vara på den. Då har vi chans att vinna, säger Sjöberg.

LÄS MER: Sjöberg skriver nytt kontrakt med Rönnby: ”Jag vill vara ännu mer tongivande”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar