Foto: Per Wiklund
#ibsilly

”Jag skulle säga att jag är som en extra son”

Poängligaledaren Albin Sjögren skriver nytt kontrakt med Storvreta och lyfter fram relationen till lagkapten Mattias Samuelsson.

Uppvaktad av flera klubbar har poängligaledaren Albin Sjögren valt att skriva nytt kontrakt med Storvreta.

— Storvreta har de bästa förutsättningarna med IFU Arena och är ett otroligt bra lag vilket vi även kommer ha kommande säsonger. Den starka stommen kommer vara kvar och jag såg ingen anledning till att byta. Det vore konstigt att byta från ett vinnande lag som utmanar om guldet varje säsong, säger Sjögren.

Att Albin Sjögren trivs och utvecklas i Storvreta är tydligt. För varje säsong har han tagit en större roll och den här säsongen är han poängbäst i laget. Även utanför planen trivs Sjögren bra.

— Jag har ju bott här i fem år och det första året var lite tufft då jag inte kände så mycket. Jag åkte ofta hem men har kommit in i staden mer och mer. Jag trivs väldigt bra i laget och har många vänner utanför planen som man kan hänga med. Jag har köpt lägenhet samtidigt som det är nära hem till föräldrar som bor i norra Stockholm. Det är en bra helhetslösning helt enkelt och de gillar att kolla när vi spelar vilket gör det extra bra med närheten till dem.

På sina fem i år i Storvreta har han fått starka band till lagkapten Mattias Samuelsson.

— Vi har en riktigt bra relation. När jag kom till Storvreta för fem år sedan så kände jag inte så många. Jag hade honom som ledare på ett sommarläger här när jag var 10-11 år. När det blev klart att jag skulle gå hit så hörde jag av mig och vi har fått starka band under åren, både jag och Matte men också hela hans familj. När jag kom hade de ett barn och nu är det tre och det är som en extra familj för mig.

Vad har du för roll i familjen? 

— Jag skulle säga att jag är som en extra son. Han har hjälpt mig otroligt mycket här i Uppsala och har gjort så att jag känner mig välkommen och trivs väldigt bra. Han är en otroligt viktig människa i mitt liv som jag värdesätter mycket.

Det nya kontraktet innebär två nya år i Storvreta där Albin Sjögren vill fortsätta ta en ännu större roll.

— Jag knackar ju på landslaget och där vill ja ta en ännu större roll och bli en mer given spelare. Jag känner att jag är framtiden när den äldre generation slutar. För att ta en större roll där och i Storvreta vill jag skapa mer på egen hand än vad jag gör idag och producera mer framåt. Jag är ju en vänsterforward och är mycket på min kant. Där vill jag bli större i mitt spel och komma in mer centralt och vara ett större hot över hela banan.

Innan slutspelet börjar återstår en match mot Helsingborg. En match där Albin Sjögren även skulle kunna bli poängligavinnare. I nuläget har han gjort 66 poäng, 1 poäng mer än Pixbos Max Wahlgren.

— Jag skulle ljuga om jag skulle säga att det inte är viktigt. Jag vill vinna den och har ett bra läge att göra det. Det skulle vara stort och betydelsefullt och det är ett personligt mål som jag har. Det är ett bra utgångsläge men jag kan inte påverka vad Max gör.

Är det något du kommer tänka på i sista matchen? 

— Jag tror att man inte ska tänka på det så mycket då det säkert kommer sätta käppar i hjulet. Jag ska spela mitt spel och hopppas att poängen ramlar in som vanligt. Men det är klart att det finns mer där i bakhuvudet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar