Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Johansson: ”Vi har en tillräckligt bred trupp”

Seriesegrande Storvreta valde Helsingborg som kvartsfinalmotståndare.

Helsingborg avslutade årets seriespel med förlust borta mot Storvreta med 10-6 och slutade sjua i tabellen. Ett Storvreta som bara minuter efter slutsignalen valde just Helsingborg som kvartsfinalmotståndare.

— Det gäller att skaffa sig de små fördelarna man kan och där har ettan och tvåan de stora fördelarna. Vi har våran process igång ett tag och ventilerat och försökt hitta de små fördelarna. Vi tycker att Helsingborgs trupp är lite smalare än andra trupper och när man spelar bäst av sju så blir det en fördel, sa Storvretas tränare Stefan Forsman i Sportkanalens sändning om valet.

Helsingborgs tränare Patric Johansson ser trots dagens förlust fram emot att möta Storvreta.

— Spontant så är det bara en bra känsla att få åka upp hit igen. Det var första känslan direkt. Det stod väl mellan oss och Dalen och det var väl inte förväntat direkt, säger Johansson till ibnytt.se.

Helsingborg har en vinst på hemmaplan och en förlust idag på bortaplan i facit mot Storvreta den här säsongen.

— Vi känner hela truppen att vi har en bra möjlighet att vinna. Vi kommer samla ihop oss nu på måndag och gå igenom dagens match och lägga en plan för kvartsfinalserien och hitta ett sätt att vinna matchenen. Att vi har vunnit hemma kan ju ha viss betydelse såklart.

Storvreta påtalade i valet att de väljer Helsingborg för att de har en smalare trupp.

Har ni en trupp som klarar en tät och lång matchserie? 

— Vi har en tillräckligt bred trupp. Vi spelar på mycket och har gjort det hela säsongen. Vi är väl förberedda inför slutspelet även om de kanske har en ännu bredare trupp. Men vi har spelat på mycket folk och har flera spelare som är heta.

LÄS MER: Lagens motivering till kvartsfinalmotståndare 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar