Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Albin Sjögren poängligavinnare

Albin Sjögren vann poängligan med totalt 70 poäng.

Med tre mål och en assist i Storvretas 10-6 seger över Helsingborg såg Albin Sjögren till att hålla Max Wahlgren bakom sig i poängliga toppen och vinna poängligan säsongen 2017/18. Totalt sett har Sjögren gjort 32 mål och 38 assist vilket är en poäng mer än Wahlgren. Redan inför den sista matchen lyfte Sjögren fram vad en titel som poängbäst skulle innebära.

— Jag skulle ljuga om jag skulle säga att det inte är viktigt. Jag vill vinna den och har ett bra läge att göra det. Det skulle vara stort och betydelsefullt och det är ett personligt mål som jag har. Det är ett bra utgångsläge men jag kan inte påverka vad Max gör, sa Sjögren.

En fin avslutning för Sjögren som inför matchen skrev på ett nytt två-årskontrakt med Storvreta.

— Storvreta har de bästa förutsättningarna med IFU Arena och är ett otroligt bra lag vilket vi även kommer ha kommande säsonger. Den starka stommen kommer vara kvar och jag såg ingen anledning till att byta. Det vore konstigt att byta från ett vinnande lag som utmanar om guldet varje säsong, säger Sjögren.

Direkt efter slutsignal stod det även klart att seriesegrande Storvreta väljer just Helsingborg som kvartsfinalmotståndare.

Topp 5 poängliga 2017/18

1. Albin Sjögren, Storvreta IBK, 70 poäng (32+38)
2. Max Wahlgren, Pixbo Wallenstam IBK, 69 poäng (39+30)
3. Johannes Wilhelmsson, Höllvikens IBF, 65 poäng (22+43)
4. Rasmus Enström, IBF Falun, 63 poäng, (28+35)
5. Gustav Fritzell, Linköping IBK, 59 poäng (32+27)

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar