Foto: Arkivfoto/Idrottsfoto
IBK Dalen

Tränare sparkade sönder dörr efter kvartsfinalförlust

Skandalscener efter matchen Falun-Dalen när Dalens tränare Urban Karlsson sparkade sönder dörr.

Dalen förlorade med uddamålet borta mot Falun efter att Omar Aldeeb avgjort med sitt 9-8 mål. Ett resultat som innebär att Falun har 3-0 i matcher i kvartsfinalserien. Efter matchen utspelades det skandalscener i Jalas Arena när Dalens tränare Urban Karlsson sparkade in dörren till Faluns omklädningsrum och låsstycket, foder och karm försvann vilket Västerbottens-Kuriren var först att rapportera om.

–Vi brukar ju sjunga när vi vinner och vi gör det och står och jublar lite och då flyger helt plötsligt en låst dörr upp och tar med sig karmen och allt. Det kommer att kosta en del tusenlappar, säger Faluns tränare Brottman till VK.se 

Urban Karlsson själv är ångerfull och erkänner direkt när Västerbottens-Kuriren får tag på honom.

– Det var jag som gjorde det. De stod och bankade rakt igenom dörren och jag kickade på dörren. Jag ber om ursäkt för det, jag har bett om ursäkt till mitt lag. Det är bara att skämmas, säger han.

VK.se: Det rann över för dig?

– De stod och bankade järnet och då kickade jag en gång på dörren. Det var pinsamt. Jag vet inte hur Brottman kunde se att det var jag, för de hade då ingen på andra sidan dörren men det spelar mindre roll, säger Urban Karlsson och avslutar:

– Jag har bett om ursäkt till Falun och sagt att jag självklart betalar för dörren, säger Urban Karlsson.

Nästa match lagen emellan spelas på torsdag och det går att konstatera att matchserien har hettats till. Inför matchen anmäldes Faluns Emil Johansson efter att Dalen rapporterat en situation till videogranskningsgruppen. Johansson friades inför matchen.

LÄS MER: ”De borde kanske fokusera mer på att försöka vinna på planen” 

LÄS MER: Falun kom tillbaka och vann: ”Vi har ett mentalt övertag” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar