Foto: Juha Käenmäki
Övrigt

KLART: Här avgörs SDF-SM och Champions Cup 2019

Distriktlags-SM flyttas 2019/20 och tar plats i samma stad som Champions Cup 2019.

SDF-SM har under flera år spelats i Umeå. De kommande två säsongerna kommer det att flyttas till Gävle. Gävle och Gavlehov som även blir värdstad för Champions Cup 2019.

— Dels har ju distriktet för ett par år sedan genomfört stora landskamper, då i Sandviken där det var fantastiskt bra genomfört. Sedan har kommunen haft modet att satsa på en stor och fin multihall vilket är vilket för att utveckla idrotten och kommunen, för oss du innebandyverksamheten, säger Göran Harnesk , generalsekreterare Svenska Innebandyförbundet på presskonferensen.

Det kommer innebära att SDF-SM och Champions Cup spelas samtidigt i Gävle 2019. I Champions Cup utses världens bästa klubblag där varje topp 4-nation skickar ett lag på dam och herrsidan,.

— Vi har beslutat att lägga Champions Cup här samtidigt som distriktlags-SM som är det absolut största arrangemanget i svensk innebandy med närmare 1000 ungdomar. Den stora talangen i Svensk Innebandy får vara med och se när världseliten möts. Vi vill gratulera Gävle kommun som vågar testa på det här och distriktet som är modiga att ta arrangemanget. Det här bli något unikt.

Champions Cup har spelats i Sverige två gånger tidigare. Då i Umeå och Borås. Gävle blir alltså den tredje svenska staden att arrangera Champions Cup.

— Vi på Visit Gävle jobbar för destinationen Gävle och ett attraktivt och väl fungerande resmål och dess ständiga utveckling som besöksmål. Vi jobbar för att öka antalet besökare och skapa ökad affärsnytta för den lokala besöksnäringen, och att få både Champions Cup och Distriktslags-SM till Gävle 2019 är ett oerhört bra exempel på just detta.Såna här evenemang bygger Gävle som destination både i medvetenhet om Gävle hos Sverige befolkning och genom de positiva effekterna de ger i lokala samarbeten, lokal kunskapsutveckling och positiva upplevelser för Gävles medborgare. Allt detta sammantaget stärker vår destinations konkurrenskraft, säger Sofia Edelbrock, Evenemangsansvarig på Gävle Kommun i ett pressmeddelande.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar