Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

”Egentligen har jag inte så mycket tankar om deras förstafemma”

Ikväll inleds semifinalserien Mora mot Täby. En serie som de senaste 2 säsongerna gått till 5 matcher.

Ikväll börjar damernas slutspel och för tredje året i rad kommer Mora som vann serien att ställas mot Täby. Tidigare år har matcherna gått till hela vägen ut till 5 matcher och Mora är inställda på att det kan bli så även i år.

— Det blir tredje slutspelet i rad vi möts och båda de tidigare matcherna har ju gått till 5 matcher. Känslan är att båda lagen är förberedda på att det blir ordentlig gnuggning och kanske fem matcher även i år. Mycket tyder på det och vi är mentalt förberedda för det, säger Moras tränare Noél Alm Johansson.

Hur ser du på semifinalserien?

— På förhand känns det ganska öppet. Vi har haft en stabil form från jul och framåt medans Täby har hittat sin på nu i slutspelet. Men det som varit kastas i papperskorgen när det nu ska avgöras. Jag tror det blir en bra matchserie och vi har ju under åren byggt upp en rivalitet som jag tror kommer märkas.

Mora vann sin kvartsfinalserie över Sirius med 3-0 i matcher där den sista matchen gick till förlängning.

— Vi hade tre bra matcher mot Sirius där sista matchen blev resultatmässigt tajt. Så här i efterhand var det bra för oss även om vi såklart gärna hade vunnit med större siffror. Vi fick känna på att det var jämnt, spela special teams och förlängning och jobba för den segern. Det är skönt att ha med sig nu när vi måste steppa upp ytterligare.

Även Täby vann sin kvartsfinalserie över Endre med 3-0 i matchen. Den sista matchen för Täby blev en klar 9-1 seger där Täbys förstafemma fortsatte att leverera poäng. En förstafemma som Täby själva lyfter fram ska leda laget.

— Egentligen har jag inte så mycket tankar om deras förstafemma och upplägget de har. Jag kan konstatera att de har 2-3 femmor med olika inriktningar som vi vet om. Vi känner att vi istället har 3 formationen med samma inriktning där alla 3 ska vara poängproducerande. Vi har en bra balans där alla kan spela tajt i försvaret, spelvända och skapa chanser.

Vad kommer bli avgörande? 

— Skulle det bli att vi gnuggar i fem matcher så kommer vår bredd att avgöra. Det är inte säkert det blir 5 matcher den här gången men vi är förberedda på det och då har vi en helt annan bredd. Annars kommer spetspelarnas förmåga att kliva fram vara avgörande, avslutar Alm Johansson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar