Foto: Björn Sandberg
#ibsilly

Från division 2 till SSL – nu förlänger Wärnehult

Marika Wärnehult som förra säsongen spelade i division fortsätter i Malmö FBC.

Förra säsongen spelade Marika Wärnehult i division 2 med Tygelsjö och öste in poäng. Så mycket att Malmö värvade henne till klubbens U-lag. Väl där blev det bara 7 matcher innan Wärnehult flyttades upp i SSL-laget. Nu står det klart att det blir en fortsättning i SSL för Wärnehult då hon skrivit på ett nytt kontrakt med Malmö.

— Marika har verkligen tagit för sig i laget och på den aningen högre nivån än hon är van vid sen tidigare säsonger. Spelmässigt har Marika varit framträdande i det fysiska spelet på sista tredjedelen och visst finns målsinnet kvar. Två egenskaper som vi är övertygande om att vi kommer få ut än mer framöver när Marika nu kommer in i SSL från säsongsstart, säger Malmös klubbchef Mikael Jeppsson i ett pressmeddelande.

Totalt gjorde 25-åriga Wärnehult 3 mål i grundserien och 1 mål i slutspelet.

— Sen går det inte att bortse ifrån att det är lite av en ”askungesaga” där en spelare utan direkta sportsliga meriter på högre nivå når sina drömmars mål vid 25 års ålder. Ett härligt bevis på att om man jobbar och vill något tillräckligt hårt så är allt möjligt. Jeppsson

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar