Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IKSU

Straffseger för IKSU: ”Visste att hon skulle ta minst 3”

Straffar fick avgöra första semifinalen efter att IKSU hämtat upp underläge i slutminuterna.
Serie: Semifinal 1. Matchstart: 18:30
IKSU
4 - 3(0-2, 1-0, 2-1, 0-0, 1-0)
Pixbo Wallenstam IBK

Semifinalserien IKSU mot Pixbo Wallenstam inleddes under fredagskvällen och det såg länge ut som att det var Pixbo som skulle vinna den första matchen. Pixbo hade ledningen långt in i den tredje perioden och spelade ett bra försvarspel som till synes gjorde det svårt för seriens målbästa lag IKSU.

— Nja. Det var inte svårt att ta sig igenom men vi hade kunnat öka kvalitén på våra passningar så hade det gått bättre tidigare. Men vi är lite ofokuserade tycker jag. Vi har lite för stor respekt för dem i början och trodde väl inte riktigt på vårt spel från början. Sedan växer vi in i det och sista 5-10 är vi magiska när vi gör två mål, säger IKSU:s Sofia Joelsson.

Ju längre matchen gick, desto bättre spelade IKSU.

— Vi hittade lite mer stäm och så har vi så många i laget som hatar att förlora vilket märktes på slutet. Det brände till lite extra hos oss och då skärper man sig också. Det gör att kvalitén höjs och vi kan spela som vi brukar.

Med knappa minuten kvar hade IKSU hämtat upp underläge 1-3 till 3-3 efter kvitteringsmål av Joelsson.

— Det blir ett skott utifrån som Hjorting räddar. Sedan är jag där på returen och lyckas först träffa bollen en gång men hon räddar. Jag fick lös den och hon räddar igen men jag står och gräver och till slut så får jag in den. Jag kollar mot domaren och han godkänner. Han hade likväl kunnat blåsa av för slag eller något men det är mål och såklart jätteskönt att den sitter.

Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar.

— Vi hade en bra känsla. Både in i förlängningen efter att ha gjort två i slutet och vi gjorde även en bra förlängning vilket vi kunde ta med oss in i straffarna. Sedan har vi en av världens bästa målvakten i kassen vilket såklart är skönt att ha med sig in. Man visste att hon skulle ta minst 3 och då gäller det för oss att sätta dem.

En straffduell mellan två landslagsmålvakter där IKSU:s målvakt Emelie Frisk var den som räddade flest. Samtidigt som Frisk räddade 3 straffar gjorde Cornelia Fjellstedt, Johanna Hultgren och Sofia Joelsson mål på sina straffar och den första semifinalen till IKSU.

— Inte en jättebra start men skönt att vi vann. Nu ska vi snäppa upp det lite till för att även vinna nästa, avlutar Joelsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar