IBF Göteborg Dam

Göteborg klara för SSL: ”Jag är så jäkla stolt över tjejerna”

IBK Göteborg klara för SSL 2018/19.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 14:30
IBK Göteborg
7 - 4(2-1, 1-1, 4-2)
FBC Kalmarsund

IBK Göteborg är klara för SSL efter att ha vunnit sista kvalmatchen över FBC Kalmarsund med 7-4.

— Vilken lycka, eufori och jag är så jäkla stolt över tjejerna. De har hållit sig till vår spelidé hela säsongen och nött på. Vi går in i kvalet som klara seriesegrare och storfavoriter utifrån och lyckas hantera det. En bragd och att göra det på hemmaplan som idag, det är fantastiskt. Det är det bästa som hänt mig som coach och det bästa efter jag fick min son, säger Göteborgs tränare Thomas Nielsen.

IBK Göteborg vann Allsvenskan södra den här säsongen, och vann sedan två raka matcher i play off 1 mot Västerås IBS. Den första kvalmatchen i playoff 2 vann Kalmarsund innan Göteborg vann två raka. Först 6-4 i Kalmar och idag 7-4.

— Idag vinner vi för att vi lyckas hålla Kalmarsund utan för vår box. Idag följer vi vår gameplan till 100% jämför med i torsdags då det kanske var 70%. Vi vågar verkligen och gör det här som ett lag med lugn uppspelet och lugn i anfallzon. Vi spelar fin innebandy och det är vi väldigt bra på.

Hur skulle du summera säsongen? 

— Det började med en ny ledarstab och 7-8 nya spelare och efter det har vi byggt en riktig lagmaskin som jobbar hårt för varandra. Jag tycker vi är det bästa laget i Allsvenskan över alla fyra serier. Vi hade som mål att gå till sista SSL-kvalet och väl här har vi tagit match för match.

Är ni redo för SSL? 

— Jag tycker vi är redo. Vi behöver kanske få in en 4-5 spelare men spelmässigt så har vi ett spel för SSL som spelar en fin innebandy. Vi är väl det nya Jönköping även om jag, om jag ska vara lite kaxig tycker att vi är bättre än vad Jönköping var när de gick upp förra året, avslutar Nielsen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar