Foto: Björn Sandberg
IKSU

Suddenseger för IKSU – en seger ifrån ny final

Avgörande i förlängning i semifinal 2 mellan Pixbo och IKSU.
Serie: Semifinal 2. Matchstart: 16:00
Pixbo Wallenstam IBK
4 - 5(1-1, 1-1, 2-2, 0-1)
IKSU

Återigen skulle semifinalen mellan Pixbo Wallenstam och IKSU sluta oavgjort efter tre perioder och gå till förlängning. Likt den första matchen skulle Sofia Joelsson sätta matchens sista mål. Denna i förläning till 5-4 fint assisterad av Emelie Wibron.

— Jag får bollen av Joelsson och jag hade sökt henne i slottet ganska många gånger under matchen. Den här gången gick den fram och då är där är hon säker i avslutet, säger Emelie Wibron.

TV: Se avgörande målet här 

Även spelet i matchen var likt den första. Det svängde både på plan och i resultattavlan där IKSU hämtade upp underläge till ledning. En ledning som tappades innan Emelie Wibron kvitterade och tog matchen till förlängning.

— Matchen idag är ganska lik den första. Det är mycket kamp och två lag som kämpar mycket och det blir mycket närkamper. Det är inget skönspel direkt men jag tycker vi gör en bättre match idag.

Vad gör ni bättre? 

— Framförallt i tredje perioden och i sudden så gick vi rakare på mål och skapar mer målchanser än vad vi har gjort tidigare under matchen. Men det blir naturligt att det inte blir skönspel utan mot Pixbo handlar det om krig matchen igenom.

Det känns som Pixbo gör det väldigt svårt för er att få ut fullt av er spel? 

— De är ju tajta i egen zon och gör det bra. De skickar en spelar på vår planhalva och sedan ligger de fyra ganska lågt ner. Det gör att det inte blir så öppna ytor som vi önskar och det blir svårare att spela vår spel. Men det är bra att vi trots det klarar av att bjuda upp, vinna närkamper och skapa chanser. Så länge vi själva har tålamodet så kommer vi alltid göra mål framåt.

IKSU har 2-0 i matcher i semifinalen och är väldigt nära en ny final i Globen. Spelmässigt finns dock lite mer att önska.

— Vi vill skapa mer framåt än vad vi har gjort. Jag tycker det lossnar lite under andra halvan av matchen och det är något vi kan ta med oss framåt. Då skapar vi mer och får fler öppna lägen.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar