Foto: IFF/Juha Käenmäki
IKSU

Mästarna till Globen: ”Jag är så himla glad och stolt över det här laget”

IKSU klara för ny final efter att Iza Rydfjäll blivit matchhjälte i semifinal 3 med avgörande i förlängning.
Serie: Semifinal 3. Matchstart: 18:30
IKSU
5 - 4(3-0, 0-2, 1-2, 1-0)
Pixbo Wallenstam IBK

Regerande mästarna IKSU klara för ny SM-final efter seger i förlängning i semifinal 3 mot Pixbo Wallenstam.

— Jag är så himla glad och stolt över det här laget. Att just göra det med här laget och på hemmaplan är fantastiskt, säger matchhjälten Iza Rydfjäll.

För tredje semifinalen i rad var det oavgjort efter full tid. I förlängningen behövdes det bara 46 sekunder för ISKU och Iza Rydfjäll att avgöra och skicka IKSU till SM-final.

— Jag fick bollen och kände att det var läge att gå runt på utsidan. Sedan ser jag att det är ledigt på bortre och jag kände att nu var dags att skjuta.

TV: Se Rydfjälls avgörande här 

Vad gör att ni vinner idag? 

— Vi går verkligen för det i slutet och det är grymt skönt att vi kan avgöra. Alla vill verkligen gå in och göra skillnad i varje byte och jag är grymt stolt över alla idag. Sättet vi jobbar för varandra är så otroligt kul att se.

IKSU började matchen klart bäst med en 3-0 ledning innan Pixbo vände med fyra raka mål. IKSU kom tillbaka och kunde alltså till slut avgöra.

— Vi tycker att vi börjar matchen jättebra. Vi har fart under fötterna och får verkligen matchen dit vi vill. Vi spelar jättebra i första perioden men sedan blir vi passiva. Vi går inte fullt ut och bjuder Pixbo på en del lägen. Men det är verkligen starkt av oss som lag att komma tillbaka. Vårt starka lag gör att vi vinner idag.

Hur är känslan inför finalen? 

— Vi tar med oss att vi är grymt starka när det ska avgöras. Det är mentalt skönt att kunna göra det på det här sättet i tre matchen. Pixbo är väldigt bra defensivt och har gett oss en utmaning med sitt försvarsspel. Vi har haft svårt att ta oss hela vägen in på mål och det har blivit mycket krig och vi visar att vi är starka även då.

Finalen spelas den 21 april och eftersom IKSU avgjort tidigt finns nu gott om tid att förbereda sig.

— Vi har ju haft en bra offensiv hela säsongen och det ska vi fortsätt att ha. Det gäller att vi har tålamodet där men också att vi kan gå rakare på mål. Fram till finalen så blir det mycket fokus på special teams. Där har vi en bit kvar och det ska vi fokusera på.

I den andra semifinalen leder Täby med 2-1 i matcher. Någon favoritmotståndare? 

— Nej det spelar ingen roll. Vi kommer ha fokus på oss själva och det är det som har gjort att vi haft en grym säsong. Framförallt efter jul har vi spelat riktigt bra och det tar vi med oss in i finalen, avslutar Rydfjäll.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar