Matilda Wirthig, Karin Nygren, Julia Croneld, Gabriella Strandberg Foto: Idrottsfoto
Landslag

Karlsson om debutanterna: ”Testa spelare som har visat god form i sina klubblag”

Förbundskapten Åsa Karlsson kommenterar de fyra debutanterna i truppen till EFT.

När förbundskapten Åsa Karlsson presenterade sin första landslagstrupp med damlandslaget fanns fyra debutanter uttagna i truppen till EFT i slutet av april.

— Visst är det läge att prova lite nytt och testa spelare som har visat god form i sina klubblag under säsongen, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

4 debutanter som Karlsson kommenterar så här:

Matilda Wirthig, IBK Dalen

– Hon har hållit en hög och jämn nivå under hela säsongen och har varit en starkt bidragande orsak till att Dalen, från en lite tveksam inledning av säsongen, spelade upp sig och var och nosade på slutspel. Det är en målvakt som utstrålar ett lugn med sitt snack och agerande mellan stolparna.

Gabriella Strandberg, Jönköpings IK

– En härförare i Jönköpings försvar som spelar med pondus och ger energi till det egna laget med snack, vunna närkamper och igångsättning av snabba spelvändningar. En snabb och rörlig spelare med bra blick och spelförståelse.

Karin Nygren, Västerås Rönnby IBK

– Karin har äntligen fått vara skadefri, hon har gjort comeback efter två korsbandsskador. Det är en spelare som spåddes en lysande karriär, men oturen var som sagt framme inte bara en utan två gånger. Hon har kämpat sig tillbaka och har den här säsongen verkligen blommat ut. Karin är bolltrygg och på så sätt inger hon ett lugn och har från backplats även fyllt på framåt för att även ge tyngd åt anfallet. Hon har ett bra skott och utgör ett hot från bakplan.

Julia Croneld, Täby FC IBK

– Julia har verkligen gjort avtryck med sitt spel i Täby i år. En spelare med ett grymt skott och ett volleyspel som få, hon vet verkligen var målet står. En spelare som bryter mönstret med sin lite aviga spelstil och som gärna skjuter från höften.

LÄS MER: Hela truppen till EFT

LÄS MER: Hon blir assisterande i damlandslaget 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar