Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Nyblivna landslagsspelaren förlänger

Karin Nygren förlänger med Västerås Rönnby.

I torsdags togs Karin Nygren för första gången ut i landslaget i truppen till EFT i slutet av april. Nu meddelar Västerås Rönnby att Nygren har skrivit nytt kontrakt.

— Med Karins positiva besked om en fortsatt satsning i Rönnby föll ytterligare en viktig pusselbit in i framtidssatsningen. En verklig toppspelare med ett utmanande och offensivt spel som nyligen tillsammans med Elin Björkman blev kallad till landslaget, säger Rönnbys sportchef Bo Hägglöf. 

25-åriga förvaren Nygren blir en viktig förlängning för Rönnby då Nygren gjort en strålande säsong när hon nu äntligen fått vara skadefri. Så pass bra att hon alltså blivit uttagen i landslaget.

— Karin har äntligen fått vara skadefri, hon har gjort comeback efter två korsbandsskador. Det är en spelare som spåddes en lysande karriär, men oturen var som sagt framme inte bara en utan två gånger. Hon har kämpat sig tillbaka och har den här säsongen verkligen blommat ut. Karin är bolltrygg och på så sätt inger hon ett lugn och har från backplats även fyllt på framåt för att även ge tyngd åt anfallet. Hon har ett bra skott och utgör ett hot från bakplan, säger förbundskapten Åsa Karlsson om Nygrens landslagsplats.

Västerås Rönnby har gjorde i veckan även klart med en ny huvudtränare:

LÄS MER: Han tar över Västerås Rönnby

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar