Foto: Calle Ström
DJ18

RIG till final: ”När vi går upp och pressar börjar det släppa mer”

RIG Umeå vidare till SM-final efter att ha vänt underläge till 7-2 seger.
Serie: Innebandyfesten. Matchstart: 12:30
RIG Umeå
7 - 2(0-2, 3-0, 4-0)
Lindome IBK

DJ18-klassen under Innebandyfesten startade direkt med semifinaler utan gruppspel när RIG Umeå mötte Lindome. En match där Lindome gick ifrån med en 2-0 ledning efter den första perioden.

— Vi gör en dålig första period. Jag tycker inte vi kommer till lägen och vi slarvar med bollen. Vi är inte riktigt där. Vi äldre har inte spelat på ett tag och det märktes i början, säger RIG Umeås Alexandra Terner.

Det dröjde hela 9 minuter in i den andra perioden innan RIG Umeå spräckte sin målnolla genom Wilma Johansson. Ett mål som blev starten på RIG:s vändning till 3-2 efter två perioder.

— När vi går upp och pressar börjar det släppa mer. De får slå de långa bollarna och vi vinner dem och får därmed mycket boll vilket gör att vi kan bygga vårt spel därifrån.

Alexandra Terner utökade ledningen efter halva den tredje perioden och till slut vann RIG med klara 7-2.

— Det var skönt att det släppte målmässigt. Det var trögt i början och det märktes att vi inte spelet på ett tag. Att då få igång det direkt i semifinalen var bra.

Imorgon söndag 11:30 spelas finalen vilket blir den sista matchen för RIG:s sistaårselever.

— Det känns både roligt och sorgligt i att det är sista matchen. Det kommer bli härligt att gå in med de som man spelat med i tre år och avsluta med en SM-final. Vi har en bra känsla spelmässigt. Vi måste vara med från start och är vi det så tar vi guld imorgon, avslutar Terner.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar