Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”En vanligt bra Storvretamatch kommer räcka långt”

SSL:s meste spelare gör på lördag sin 549:e match med chans att ta sin femte guld med moderklubben.

Storvretas Jesper Berggren kommer på lördag ha chansen att ta sitt femte SM-guld med moderklubben Storvreta. Ett Storvreta som han tillhört hela sin karriär. Tidigare den här säsongen blev 35-årige Berggren historisk som den mest SSL-spelaren någonsin då han spelade sin 535 match. På lördag spelar han match 549 vilket kan bli hans sista då framtiden är oklart.

— Jag hoppas att det betyder lika mycket för mig som för alla andra i laget. Det här är ett nytt guld som vi har kämpat för hela året med just den här truppen. Jag hoppas det betyder lika mycket för alla andra. Sedan får man summera när man någon gång lägger av ifall något guld känns mer, säger Berggen.

Känner du att det är sista chansen att ta ett guld till?

— Nej ingen sådan press. Vi har spelat oss till det här genom bra spel och nu ska vi göra en grym avslutning på säsongen. Nu ska vi våga spela det spelet vi tränat för hela säsongen och få till en bra avslutning.

Hur är finalveckan annars? 

— Det den bästa veckan man kan ha som innebandyspelare. Det är få förunnat och få vara med om så det gäller att man kan njuta den här veckan. Sedan gör jag så att jag följer lagets rutiner och det upplägg som laget har. Så jag glider mest med i sammanhanget och så behöver man inte tänka så mycket. Man slappnar av och hänger med.

Att Berggren har varit med förr har vi redan konstaterat. En rutin han använder för att skapa lugn.

— Kanske omedvetet att jag försöker bidra till laget med ett lugn. Det kommer räcka med en vanligt bra match. Vi behöver inte tro att vi ska göra säsongens bästa match och en maxprestation utan en vanligt bra Storvretamatch kommer räcka långt.

Att det blev just Falun som motståndare bidrar till att finalen blir något extra.

— Ja det gör det. Det blir värdigt. De har ett bra lag och varit bra i år. Vi har ett bra lag, och. Det är den finalen som det ska vara. Båda lagen vet ju mycket sedan innan eftersom vi mött varandra så många gånger. Vi vet både ungefär vad vi ska trycka på. Vi känner varandra väl sedan tidigare och jag tror inte det så många överraskningar åt något håll.

Berggen pratar annars mycket om att fylla sin ”ruta” och sin roll i laget för att få till helheten. En roll där rutinen och Berggrens lugn återigen kommer fram.

— Jag spelar med Tobbe, Sveriges bästa back. För mig handlar det om att ge honom utrymme. Att han känner sig trygg att ge sig ut offensivt. Men också att hålla ihop femman genom ett lugn och att få de att spela bra helt enkelt. I mitt eget spel så är min roll också att fylla på framåt och ta skott. Sådana lägen brukar komma ganska bra mot Falun där man får lite utrymme däruppe och skjuta lite.

För att använda ett Stefan Forsman uttryck; häftigt med final?

— Ja det uittycket har smittat av sig lite och ibland säger man häftigt och då kommer Stefans bild upp i huvudet. Men just nu och för lördagens match så passar det in som bäst. Jag är övertygad om att det även kommer bli en bra innebandymatch, avslutar Berggen.

LÄS MER: Berggren snart historisk: ”Jag är stolt”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar