Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Tronskifte på målvaktssidan: ”Jag är bättre än någonsin”

Emelie Frisk som slutar på den ena sidan och Amanda Hill som tagit över i landslaget på den andra sidan. SM-finalen bjuder på härlig målvaktskamp. - Jag är bättre än någonsin, säger Hill.

SM-finalen mellan seriesegrande Mora och IKSU bjuder på flera duellen där målvaktskampen har något extra. På ena sidan Mora som har släppt in minst mål i serien och på andra sidan IKSU som har gjort flest mål i serien. Dessutom den tidigare landslagsmålvakten Emelie Frisk i IKSU som avslutar karriären och efterträdaren i landslaget Amanda Hill på andra sidan.

— Det blir roligt att vi har chansen att vara med och avgöra. Det blir lite extra speciellt. Man har ju en viktig roll i laget och klart det blir extra roligt att man har någon på andra sidan som man kan kampas mot, säger Hill.

Eftersom både Emelie Frisk och Sara Hjorting slutar i landslaget så är det en tronbyte på målvaktsposten nu. En plats som Hill är helt redo att ta över.

— Det är tronbyte nu. Jag har velat varit med länge och tycker inte riktigt att jag har fått chansen. Det gör det extra roligt nu att få chansen att visa vad man kan. Jag har bra form. Vi hade tuffa matcher i semifinalen så jag känner att jag verkligen är inne i det ordentligt.

Är du bättre än någonsin?

— Ja det får man säga. Jag är bättre än någonsin och jag tycker att jag framförallt har blivit en jämnare målvakt. Jag har höjt mig i många delar.

Förutom Hill som hållit nollan två gånger i grundserien och en gång i slutspelet den här säsongen har även Moras försvarsspel imponerat.

— Det känns bra. Vi har haft ett bra försvarsspel i år och släppt in minst lag i serien. Det har blivit mycket bättre och då är det enklare att vara målvakt också. Vi har snackat ihop oss bra inför IKSU och har snackat mycket om hur de spelar. Samtidigt har de en bild i hur de spelare. Det är roligt att vara här igen och jag hoppas vi gör en bättre match i år.

På andra sidan står Emelie Frisk. Målvakten som bytte Täby till IKSU och nu avslutar karriären med sin andra SM-final.

– Det har varit en dröm sen man var liten och var där och tittade på SM-finaler. Den bilden har jag sett framför mig ganska många gånger den senaste tiden, har Frisk tidigare sagt till VK.se. 

Imorgon lördag får vi se om om det är rutinerade Emelie Frisk eller arvtagaren Amanda Hill som går segrare ur målvaktskampen.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar