Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Galante Carlström mållös: ”Det är vi stjärnor som ska leverera”

Alexander Galante Carlström mållös när Falun förlorade.

För första gången någonsin har IBF Falun förlorat ett SM-final.

— Det här är det värsta som finns. Det är en enorm tomhet som inte går att beskriva, säger Alexander Galante Carlström.

Förlusten i finalen blev till slut klar. Falun kom ikapp till 2-2 innan Storvreta återigen tog över vann med 6-2. Alexander Galante Carlström som har för vana att leverera i finalen gick mållös.

— För det första är det vi världsstjärnor som inte är tillräckligt bra idag. Jag gör 0+1 och det är jag inte van med att göra i en final. Vi klev inte fram när det behövdes som mest och idag hade det verkligen behövts att vi levererade när det gick trögt. Vi var för dåliga helt enkelt.

Hur kändes det ute på plan? 

— Jag tycker ändå att vi skapar lägen för komma till skott och både jag och laget har många skott idag. Men målvakten var bra plus att Storvretas tredjefemma var bäst på plan. De gjorde väl 3-4 mål och hade den bredden de snackat om. Deras världstjärnor levererade inte heller men det gjorde tredjefemman som var klart bäst.

I Falun fick förstafemman med Galante Carlström otroligt mycket speltid.

— Ja alltså alla känner väl ansvar. Ibland vinner man och ibland förlorar man, så är det ju. Det är klart att det känns lite extra när man förlorar och spelat så mycket. Vi hade inte så många som var i zonen idag i den här matchen och tränaren var tvungen att göra något. Men idag gick det inte.

Är det att ni inte levererar som det faller på? 

— Det är absolut det som det faller på. Det är vi stjärnor som ska leverera men idag gjorde Storvreta ett bra jobb som plockade bort oss, avslutar Galante Carlström.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar