Foto: : Emil Särnehed/SarnehedPhoto
IKSU

IKSU Svenska Mästare 2018

IKSU Svenska Mästare 2018. — Jag kan verkligen inte fatta det, säger Cornelia Fjellstedt.
Serie: SM-Final 2018. Matchstart: 12:15
KAIS Mora IF
2 - 4(1-0, 0-2, 1-2)
IKSU

SM-Guld till IKSU efter att ha vänt underläge i den första perioden till seger med 4-2.

— Jag kan verkligen inte fatta det. Jag fattade inte att jag spelade finalen heller. Jag har aldrig varit så lugn när jag spelade som jag var idag. Jag känner mig så jävla trygg i det här laget och det säger väl allt. Fantastiskt att ta guld, säger IKSU Cornelia Fjellstedt.

Fjellstedt var i stora stunder matchens gigant. Men det var Mora som tog ledningen i den första perioden.

— Jag tycker att första perioden är ganska jämn. Mora är riktigt bra då och får utdelning för sin press.

Moras övertag vändes till fördel IKSU i den andra perioden när IKSU gick lite högre, vann tillbaka bollar tidigt och skapa tryck. I långa stunder ägde IKSU bollen vilket gav utdelning. Först genom finalexperten och duon Sofia Joelsson och Emelie Wibron till 1-1. Med 10 sekunder kvar av perioden levererade Fjellstedt matchens passning till Emelie Wibron.

— Vi hade spelat runt väldigt bra och jag fick tillbaka bollen av Pazio. Jag tror inte ens jag kollar på målet och jag måste ha sätt något på bortre stolpen och Emelie slår in den i öppen kasse, fantastiskt att se den gå in med 10 sekunder kvar. Ett viktigt mål för matchen.

Emelie Wibron IKSU

Emelie Wibron firar 2-1 målet. Foto: Emil Särnehed/SarnehedPhoto

I den tredje perioden gjorde utökade IKSU till 4-1 innan Mora reducerade med 3 minuter kvar. Närmare än så kom inte Mora och IKSU vinner nytt SM-guld.

— Jag tycker vi jobbar oss in i matchen väldigt bra när Mora blir lite passiva. Vi bestämmer oss verkligen att det här guldet ska vi ha. Vi vågar, är inte rädda att förlora och jobbar oss verkligen in i matchen och förbi.

Andra raka guldet för Cornelia Fjellstedt.

— Förra året var det mer press än vad någon annan någonsin har haft. I år har det varit mindre press men det ändrade inte vår mentala inställning,. Det är bara guld vi ska ha och det är grymt att spela i Sveriges bästa lag och den bästa klubben någonsin, avslutar Fjellstedt.

TV: Perfekta slutet för Emelie Frisk 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar