I samarbete med Thorengruppen AB och JACT
Övrigt

Thorengruppen youth player of the year – 2018

Malte Lundmark och Moa Gustafsson vinnare av stipendie.

För 5e året i rad så är stipendiet ”Thorengruppen Youth Player of the year” som går till en dam & herrspelare som påvisat extra ”mod, kraft och passion” som utbildningsföretaget Thorengruppen AB har som ledord. Bland tidigare stipendiater hittar vi spelare som Casper Backby (IBF Falun) Ellen Rasmussen (FBC Malmö) Linus Holmgren (IBK Dalen) och Myra Aggestål (IKSU)

Förutom en ekonomisk del i stipendiet så är även spelarrådgivningsföretaget JACT Management med och bistår stipendiaterna med stöttning i deras framtida karriär, VD Jonas Thomsson utvecklar;

— Vi på JACT gillar framåtandan som Thorengruppen AB som företag  jobbar utifrån och vill gärna, precis som dom uppmuntra unga atleter att sikta mot sitt eget personbästa varje dag. Det som vi kan bidra med och sett att det finns en efterfrågan efter, är unga spelares behov av stöttning i sina val för sina framtida innebandykarriär – och där är vi gärna med och bidrar tillsammans Thorengruppen AB.

2018 års stipendiater finner ni nedan med tillhörande motivering från Thorengruppen ABs CMO Joakim Ekblom, samt intervjuer med stipendiaterna.

Malte Lundmark

Malte Lundmark – IBF Falun

”Det krävs stort mod som ungdomsspelare att försöka ta en plats i ett av världens bästa klubblag. Årets stipendiat har med kraft visat att han klarat av att bli en etablerad spelare på högsta nivå samtidigt som utveckligen hela tiden gått framåt. Poängsnittet i grundserien inger respekt och visar att talanger snabbt kan blomma. Vi ser med tillförsikt fram emot nästa steg i utveckligen för denna passionerade supertalang.”   

dsc_0019

Moa Gustafsson – KAIS Mora

”Årets stipendiat har i ett av de bästa lagen i världens bästa daminnebandyliga visat stor kraft när hon tagit en plats i laget. Hon har en stor passion för sporten och utvecklats i varje match. Speciellt modet att våga ta för sig och förmågan att höja sin spelnivå i slutspelet imponerar stort.” 

Vad är roligast med innebandy?

Moa: Innebandy är en väldigt intensiv sport där det kan hända mycket på kort tid. När man har bra lir i laget och bollen går som en röd tråd är det väldigt svårslaget.

Malte: Svårt att säga vad som är det absolut roligaste med innebandyn men jag tycker det är kul att det är en såpass fartfyllt sport. Jag säger inte att det alltid är fartfyllt utan ibland kan det vara rätt trötta matcher då båda lagen bara står och tickar boll. Det roligaste är iallafall när det är högt tempo i matcherna och går fort, det är så innebandy ska spelas i mina ögon iallafall.

Vad ska du bli när du blir ”stor”, har du funderat på någon speciell utbildning?

Moa: Mitt största fokus kommer vara på innebandyn då jag alltid kommer ha det som prio ett. Sedan vill jag självklart kunna kombinera innebandyn med en bra utbildning som jag har nytta av i framtiden. Jag är inte helt hundra på vilken utbildning jag vill gå men jag vet att jag i alla fall vill jobba med människor.

Malte: Jag har inte funderat så mycket på vad jag ska jobba med eller om jag ska gå nån utbildning. Det enda jag vet är att jag vill spela innebandy på en hög nivå och det skulle var Nice att kunna leva på innebandyn nån gång under ens karriär.

Nämn 3 styrkor du anser dig ha:

Moa: Jag har alltid varit en farlig målskytt som vill vara med och avgöra, en faktor till det är att jag har ett bra skott som jag tränat mig till hemma i köket. En till styrka jag har är min kvickhet och sedan min speluppfattning då jag älskar mål där det är 3-4 passningar innan. Jag älskar mål när det är lite finlir inblandat.

Malte: 3 styrkor jag har är min teknik, spelförståelse och att jag är hyfsat snabb.

Nämn 1 sak du vill utveckla!

Moa: Det finns många saker jag vill utveckla men en sak är att jag vill bli bättre på att skydda boll i fart för att på så sätt komma till fler farliga lägen. Många av de allra bästa spelarna gör detta otroligt bra och jag ser vilka fördelar det drar med sig.

Malte: Något jag skulle vilja utveckla är det fysiska spelet.

Hur/vem har hjälpt dig med avtalen fram till idag?

Moa: Jag går NIU och tar studenten i sommar så ännu har jag inte skrivit några avtal men när jag haft olika funderingar har jag alltid bollat med mina föräldrar. Nu när jag snart behöver tänka på kontrakt så är det spännande att ha möjligheten att få hjälp av experter.

Malte: Jag har knappt skrivit på nåt avtal men då har det vart mamma och pappa tror jag.

Hur känns det att vara i final i ett fullsatt globen?

Moa: Det är en känsla som inte går att beskriva. Det är just den matchen alla innebandyspelare vill spela. Jag har haft möjligheten att stå här tre gånger nu, varje gång tycker jag att det engagemanget och den tid alla lägger ner för att få ett så häftigt evenemang som möjligt är imponerande. Jag ska göra allt för att få spela där igen och då se till att ta hem SM-guldet.

Malte: Vet inte hur det känns att vara på plan och spela eftersom jag inte spelade något i finalen men det var riktigt mäktigt att bara sitta på bänken och se så mycket folk. Sen var det riktigt coolt att få gå in på introt. Det är såklart en helt annan grej att vara med och spela och det kommer jag förhoppningsvis att göra i framtiden. 

Malte Lundmark, Moa Gustafsson, JACT

*artikeln är en samarbetsartikel och är en del av ibnytt.ses samarbetserbjudande. Om du du frågor gällande olika samarbeten, kontakta jonathan@ibnytt.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar