Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Landslagsforward lämnar mästarna för Mora

För några veckor tog Johanna Hultgren SM-guld med IKSU efter ny finalseger mot Mora. Nästa säsong spelar hon i just Mora.

Johanna Hultgren som har varit med och vann SM-guld med IKSU vänder tillbaka till Dalarna och Mora som hon lämnade efter säsongen 2014/15.

— Det känns väldigt bra. Jag är enormt tacksam för mina tre år i IKSU och vill verkligen tacka för lärorika år och för allt jag har fått uppleva. Jag har växt som både spelare och person under mina år i IKSU och att nu få ta med sig det tillbaka till Mora känns väldigt bra. Jag ser fram emot vad som komma skall, säger Hultgren till Moras hemsida. 

Hultgren förklarar valet att vända tillbaka:

— Jag har spelat här i två år och har ett SM-guld med klubben, så banden till KAIS Mora som klubb och Mora som stad finns kvar och jag vet hur allting funkar. Det gör väl att denna flytt känns naturlig och omställningen blir inte lika stor. Att få komma närmare familjen i Filipstad har även varit en bidragande faktor. Så att nu få möjlighet att spela för Mora och slåss om guld och samtidigt ha min familj närmare känns som en väldigt bra lösning.

På tre år i IKSU har Hultgren tagit en fast plats i landslaget. Den gångna säsongen var även hennes poängbästa med 26 mål och 11 assist.

— Mycket hinner hända på tre år och jag har utvecklats som både spelare och människa sen jag var här sist. Jag har framförallt blivit bredare i mitt spel och jobbat på de bitar som behövdes. Sen har jag samlat på mig lite erfarenhet vilket också är viktigt. Jag känner mig som en bättre spelare nu och hoppas på att kunna bidra med det jag är bra på för att hjälpa laget.

Nu väntar spel i Mora där hon vill vara med och bidra till ett efterlängtat SM-guld.

— Jag ser fram emot att gå in i en ny säsong med Mora och börja jakten mot guldet som vi alla strävar efter. Men framförallt att få ha Unihoc Arena som hemmaplan och spela i Moratröjan igen, det känns motiverande och väldigt spännande.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar