Foto: Lennart Roos
Endre IF

Ny lagkapten i Endre: ”Endre betyder jättemycket för mig”

Sara Steen ny lagkapten i Endre.

Endre tidigare lagkapten Olivia Ruthström valde efter förra säsongen att avsluta sin innebandykarriär. Nu kapten som ska leda laget blir landslagspelare Sara Steen.

— Jag vill vara en kapten som ska hjälpa laget att lyfta sig ur motgångar och även stärka laget i medgång. I fall övriga lagkamrater kommer in i en negativ period, på eller utanför planen, ska en lagkapten finnas där för att leda dem på rätt uppåt igen, säger Sara Steen till föreningens hemsida. 

Steen blir nu lagkapten för moderföreningen.

— Endre betyder jättemycket för mig. Föreningen har varit med mig hela livet. När jag var mindre var jag alltid med på matcher och träningar när min mamma spelade.

Huvudtränare Alexander Brinkmann förklarar valet av den nya lagkaptenen.

— Sara har varit en ledande spelare för oss i flera säsonger och drivit laget på planen. Nu är hon redo att ta nästa steg och även bli en formell ledare som tar mer ansvar utanför planen. Med sin osannolika erfarenhet hennes ringa ålder till trots bidrar hon med trygghet, mod och kvalité på ett sätt som gör henne otroligt lämpad att stå i första ledet när vi tar oss an framtiden. Sara är sammanfattningsvis en utmärkt ambassadör för Endre IF, säger Brinkmann.

Utöver Sara Steen kommer Endre även ha två assisterande kapten i Elin Roos och nyförvärvet Stephanie Boberg.

— Som lagkapten blir hon också uppbackad av våra två assisterande lagkaptener Stephanie Boberg och Elin Roos. De är båda två spelare med en hög proffessionalitet i allt dem gör. Dessutom har båda två en god kommunikativ förmåga och kurage som starkt bidrar till ett öppet klimat i hela gruppen.

LÄS MER: Endre har spikat truppen – här är spelarna 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar