Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

”Det känns bra och viktigt att vi är där nu”

Svenska Innebandyförbundet bekräftar nyheten om att samtliga matcher i damernas SSL kommer att sändas.

I tisdags meddelades föreningarna i damernas SSL att samtliga matcher kommer att webbsändas på SSLPlay med central kommentering och produktion likt det upplägg som herrarna har haft de senaste säsongen. Under fredagseftermiddagen gick Svenska Innebandyförbundet ut med ytterligare information.

— Svensk Innebandy vill vara en sport som är likvärdig på alla nivåer och sedan SSLplay.se startades har vår ambition hela tiden varit likvärdiga sändningsmöjligheter för både damer och herrarnas SSL. Det känns bra och viktigt att vi är där nu, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk i ett pressmeddelande.

Trots att utbudet till den här säsongen blir större, tack vare att damernas SSL tillkommer, ligger abonnemangspriset kvar på 249 kr per månad och 89 kr per match i grundserien. Förbundet meddelar även att plattformen kommer få ett lyft genom ett samarbete med StayLive. Den nya satsningen finansieras bland annat genom att förbundet går in ekonomisk och täcker upp.

— Den här satsningen görs möjlig genom vårt långsiktiga samarbete med Svensk Innebandy, att vi får in en tredje part i StayLive samt att Svenska Innebandyförbundet går in ekonomiskt och täcker upp för kostnader, säger Sportsgrounds VD Magnus Grahn.

Tidigare under dagen offentliggjordes även ett nytt TV-avtal för SSL.

LÄS MER: SSL byter kanal 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar