Foto: Fagerhult Habo
Allsvenskan

KLART: Zälle lämnar JIK – klar för Allsvensk klubb

Tobias Zälle lämnar Jönköping och återvänder till Fagerhult Habo.

Först stod det klart att David Östergren inte skulle fortsätta i Jönköping efter att styrelsen dragit i den ekonomiska bromsen och stoppat löneutbetalningar. För ett par dagar sedan kom uppgifter om att även Tobias Zälle bestämt sig för att inte spela i Jönköping vilket jnytt.se var först med att avslöja.

— Jag är inte beredd att lägga ner tiden som krävs med de förutsättningar som är, kommenterade Zälle till jnytt.se.

Idag blev det officiellt att Zälle återvänder till Allsvenska Fagerhult Habo.

— Jätteskönt att det till sist löste sig. Att få in Tobias i en redan stark trupp ger ju ytterligare en dimension i vårt spel och lagbygge. Vi är oerhört nöjda och tacksamma och det är bara att gratulera alla er supportrar till att ni/vi blir en attraktion rikare, säger sportchef Andreas Linderum i ett pressmeddelande.

Zälle lämnade Fagerhult inför säsongen 2017/18 och gjorde den gångna säsongen 12 mål och 5 assist för Jönköping i SSL. Säsongen 2016/17 gjorde han 31 mål och 19 assist för Fagerhult i Allsvenskan. Överenskommelsen klubbarna emellan är ett lån.

LÄS MER: Ekonomiska turbulensen påverkar JIK: ”Jätteglad att jag fick se de sanna ansiktena”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar