Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Skada stoppar stjärnvärvningens premiär

Faluns stjärnvärvning Johan Samuelsson missar premiären.

SSL-premiären står för dörren när ligan inleds med den första omgången på onsdag kväll. En premiär som var tänkt att bli Faluns stjärnvärvning Johan Samuelssons comeback i SSL efter flera år i Schweiziska ligan. Återkomsten till SSL får dock vänta på sig då landslagscentern är skadad. En skada hon ådrog sig under det senaste landslagslägret i Uppsala vilket DT.se är första att rapportera om.

– Ja, han spelar inte mot Sirius och antagligen inte mot Dalen till helgen heller. Däremot hoppas vi att han kan bli aktuell till matchen mot Örebro i tredje omgången, säger Faluns tränare Thomas Brottman till DT.se. 

De första prognoserna talade om att Samuelsson skulle vara borta i tre månader. Nu ser det dock bättre ut. En annan Johan i Falun, nämligen Johan Fahlström är fortsatt osäker till spel. Fahlström har varit borta från spel sedan försäsongen inleddes och till en början kunde han inte delta på lagets innebandyträningar.

— Det är tråkigt. Jag hade väldigt ont i foten redan under slutspelet och spelade mer eller mindre på vilja, tabletter och salva. Efter vila gick det bättre och jag var med och körde igång men sedan kom smärtan tillbaka och jag har löp- och spelförbud sedan sex veckor tillbaka, sa Fahlström om skadan i mitten på augusti.

Nu är Fahlström tillbaka i träning och eventuellt blir det spel i premiären.

LÄS MER: Nytt kaptensupplägg i Falun: ”Ärofyllt och jättestort” 

LÄS MER: Tränarnas tips: Så slutar SSL-herr

LÄS MER: 1000 simuleringar senare: Så här slutar SSL-herr

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar