Foto: Anders Andersson/Orangearapporter.se
IKSU

Succédebut för 16-åring i mästarlaget: ”Jag är inte förvånad”

16-åring stal showen med succédebut och hattrick när Iksu vann stort i premiären.

Regerande mästarna Iksu premiärspelade under torsdagskvällen mot nykomlingen Örnsköldsvik och det blev som förväntat en storseger för Iksu med hela 13-1.

— Det är bra start på säsongen. Visst hade vi önskat oss en mer fartfylld match men stundtals kommer vi upp bra i det. Kollar vi på matchprotokollet så spreds målskyttet ut väldigt bra och det är nog viktigare än man tror att få näta tidigt och känna att man är inne i det, säger Iksus nya tränare Lars Bergström.

Det var dock inte någon av de stora stjärna som inledde målskyttet i SSL säsongen 2018/19. Istället var det blott 16-åriga Tilde Hållstam som fick en succédebut i hennes första SSL-match. Först gjorde hon ligans första mål och därefter gjorde hon ytterligare två till ett hattrick.

— Ja vilken häftig debut. Men jag är inte förvånad egentligen. Hon var lite spänd inför matchen och vi ska ha med oss att hon bara är 16 år och lite blyg utanför planen. På planen har hon tagit för sig direkt hos oss och vi kändes oss säkra inför att hon skulle göra en bra match. Jättekul att det blev så här bra och hon imponerar.

TV: Se Hållstams första mål i SSL

Tilda Hållstam har de senaste säsongerna spelat i Iksu Ungdom.

— Hon är väldigt kraftfull i sitt spel och stark i kroppen för att vara så ung. Hon har spelat hockey tidigare och tagit med sig mycket därifrån vilket vi ser. Hon har ett bra skott och är riktigt stark med bollen. Det brukar var lite mer peta och spring på unga spelare men hon är väldigt lugnt och trygg.

Förutom Hållstams succédebut gjorde även systrarna Oona och Veera Kauppi sin debut i SSL. De både fick dessutom göra mål direkt i den första perioden.

— Att de kommer göra mål vet vi. Men det är ju mycket nytt för de nu i början med nytt lag, nytt språk, ny stad och jobb och plugg så det tar säkert ett tag innan de är inne i det fullt ut. Det är säkert mycket som snurrar i huvudet och vi spelar ju även ett annat spelsystem. Med det i åtanke så gör de en bra premiär och kul med mål direkt. Får de här bara sätta sig lite mer så kommer det bli riktigt bra, avslutar Bergström.

TV: Se supersystrarna Kauppis första mål i SSL

TV: Se målen från matchen 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar