Foto: Björn Sandberg/Arkivfoto
KAIS Mora

Hultgren tillbaka i Mora – gjorde fyra mål i premiären

Fyra mål i premiären av Moras nyförvärv Johanna Hultgren som nu tar en större i och med klubbytet.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:00
Warberg IC
3 - 7(2-1, 1-4, 1-2)
KAIS Mora IF

Hemmalaget Warberg chocköppnade hemmapremiären mot KAIS Mora med 2-0 redan efter dryga tre minuter. Därefter tog Mora över mer och mer i matchen och en sen reducering av nyförvärvet Johanna Hultgren påbörjade ett ryck signerat just Hultgren och kedjekamraten Anna Wijk. Johanna Hultgren fullbordade först ett hattrick och gjorde även sitt fjärde mål till 2-5. Samtliga mål assisterade av Anna Wijk. Till slut vann Mora med stabila 7-3.

— Det är onödigt att vi släpper två mål i början. Samtidigt är det väldigt starkt att vi kan hitta rätt sen och vända och vinna. Det kanske behövdes en käftsmäll för att vi skulle vakna till. Men sett över hela matchen så gör vi en ganska bra match, säger KAIS Moras Johanna Hultgren.

För Johanna Hultgren gjordes alltså fyra mål premiären.

— Härligt att det släpper på en gång. Jag får tacka min omgivning idag som gör det väldigt bra. Det känns som vi fått en bra känsla direkt.

Hultgren som värvades tillbaka till Mora från Iksu där hon spelat i tre säsonger.

— Det känns jätteskönt att vara tillbaka. Jag trivs jättebra i Mora och det kommer bli en bra säsong. Jag hopppas vi kan spela vårt spel med mycket mål och mycket offensivt. I slutändan är det ju ett guld i Globen vi vill vinna.

Flytten tillbaka till Mora har gett Hultgren en större roll jämfört med Iksu.

— Det blir en större roll här och det har jag väntat på. Det känns jätteskönt nu att kunna få en tryggare roll och få lite mer självförtroende. Jag känner att det kommer göra att jag kan utvecklas. I Iksu så har ju konkurrensen på min position varit jättetuff med Sofia Joelsson och DJ (Amanda Delgado Johansson). Här är vi bara två vänsterforwards och det blir en annan situation där jag kan ta för mig ännu mer, avslutar Hultgren.

Förutom fyra mål av Johanna Hultgren är det även noterbart att Anna Wijk gjorde fem assist.

TV: Se målen från matchen här 

Resultat övriga matcher omgång 1:

Örnsköldsvik-IKSU. 1-13 (Se målen från matchen här)
Karlstad-Endre. 2-4 (Se målen från matchen här)
Warberg-KAIS Mora. 3-7.
Spelas söndag: 
Sirius-Jönköping
Dalen-Götebrog
Pixbo Wallenstam-Täby
Västerås Rönnby-Malmö

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar