Foto: Per Wiklund
Malmö FBC

Drömöppning för Rönnby: ”Vi visar upp stora delar av vårt register”

Drömöppning la grunden för Västerås Rönnbys seger.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
Västerås Rönnby IBK
6 - 4(4-0, 2-2, 0-2)
Malmö FBC

Återigen ställdes Västerås Rönnby mot Malmö i en seriepremiär där hemmalaget Västerås Rönnby fick en drömöppning på säsongen med ledning 4-0 efter den första perioden där samtliga mål gjordes på drygt åtta minuter.

— En premiär är alltid en premiär och att få en sådan start på matchen är jätteskönt. Första 10 minuterna är fantastiskt bra av oss och vi visar upp stora delar av vårt register. Mycket av det vi har nött på försäsongen och kanske inte fått utdelning i träningsmatcher får god effekt direkt. En perfekt start, säger Västerås Rönnbys tränare John Kvist.

Det var tur för Västerås Rönnby att matchen öppnades med en stor ledning för efter den första perioden jobbade sig Malmö in i matchen och kom närmare. Först två reduceringar i den andra perioden innan Rönnbys nyförvärv Therese Gustafsson gjorde 6-2 vilket även blev Rönnbys sista mål i matchen. Den tredje perioden blev stundtals nervös då Malmö närmade sig.

— De sköljde över oss, det ska vi inte sticka under stolen med. De korrigerar lite och jag tror vi får en liten falsk trygghet efter den första periodens övertag. Men vårt 6-2 blir viktigt och då känns det som är våran match och vi får inte någon panik. Visst blir det lite jobbigt på slutet där Malmö är bra men det är starkt av oss att hålla undan.

Närmare än 6-4 kom dock inte bortalaget och Rönnby fick återigen inleda med en premiärseger mot Malmö. Västerås Rönnby har ju inför säsongen värvat flera spännande spelare från nedflyttade Telge och Linköping. Två av dessa, Therese Gustafsson och Felicia Forsmark gjorde mål i debuten.

— Samtliga våra nyförvärv gör en bra insats och jag tror det var jätteskönt för Therese och Felicia att göra mål direkt. Vi kommer få se mycket av den varan från de två. Sedan har vi nyförvärv bland backarna också där Hanna Garman och Julia Persson Sidklev gör riktigt bra matchen. Sportgruppen har gjort det bra och vi har fått in karaktär som gör den här säsongen mycket spännande, säger Kvist.

TV: Se målen från matchen här

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar