Foto: Per Wiklund
IB-Play

Krupnova matchvinnare i förlängningen

Eliska Krupnova matchvinnare när Pixbo Wallenstam besegrade förmodade toppkonkurrenten Täby i premiären.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:15
Pixbo Wallenstam IBK
4 - 3(1-1, 1-2, 1-0, 1-0)
Täby FC

Ett förmodat toppmöte redan i premiären när Pixbo Wallenstam välkomnade Täby till Wallenstamhallen i en match som skulle avgöras först i förlängning. Hemmalaget Pixbo inledde klart bäst med ett spelövertag och flera chanser i den första perioden. Dock ställning 1-1 efter första 20 minuterna. Även i den andra perioden tryckte Pixbo på och vann skottstatistiken med 12-4. Övertaget till trots så var det Täby som gjorde flest mål då måldrottningen Julia Croneld först kvitterade och senare utökade Matilda Sjödin som är tillbaka på allvar efter knäskadan. För Pixbo handlade mycket av paussnacket att fortsätta trycka på.

— Framförallt ska vi fortsätta göra det vi är bra på och skapa mer lägen. Vi måste sätta bollarna och även spela lite lägre. Men vi är jättenöjda överlag och släpper ett i 6 mot 5 och en i 5 mot 4, sa Pixbos tränare Per Tjusberg till Eurosport efter två perioder.

Pixbo fick utdelning direkt i den tredje perioden tå Amanda Lööv Miljevic kvitterade redan efter 8 sekunder. Ett mål som tog matchen till förlängning. Väl där var det tjeckiska landslagsstjärnan Eliska Krupnova som avgjorde till Pixbos fördel.

TV: Se avgörande målet här

Två poäng till Pixbo Wallenstam i premiären.

— Jättekul att vinna första matchen. Jag tycker att vi blev bättre och bättre och vi jobbade ner de under hela matchen, sa Krupnova.

Ett Pixbos med många nya spelare som direkt kunde vinna över en toppkonkurrent.

— Vi har en hel del nya spelare och det känns väldigt fräscht och nytt. Vi har en väldigt bra känsla direkt från start.

För Täbys del som har en ny ledarstab var det en förväntad premiär.

— Det blev som vi trodde på förhand med mycket brottarbandy och närkamper. Pixbo är duktiga på att få matchen dit de vill men vi reder ut det i mångt och mycket, sa Tomas Davies.

Eurosport: Vad tar ni med er härifrån?

— Vi är obesesegrade i 60 minuter. Den här bortamatchen är en av de svåraste på hela året och vi lyckas ta en poäng. Vi kan även rulla på tre femmor nästan hela matchen med många nykomlingar vilket är positivt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar