Foto: Björn Sandberg
#ibsilly

Comeback i Malmö

Comeback i Malmö inför matchen mot Sirius.

När Malmö ställs mot Sirius på bortaplan på lördag gör laget det med en nygammal spelare i truppen. Det är Therese Linde som lämnade Malmö efter säsongen 2016/17 som valt att göra comeback.

— Det är kul att vara tillbaka och träna med tjejerna och hålla igång innebandyn igen, säger Linde till Malmös facebooksida.

Linde har det senaste året som hon själv beskrivet det ”varit ute på äventyr” där hon bland annat varit i Österrike. Nu är hon tillbaka i Sverige och väljer att ta upp innebandyn igen. Trots bara 24 år gammal är det ett rutinerat nytillskott för Malmö. Linde har flera säsonger i Malmös a-lag bakom sig när hon imorgon för första gången ställs emot Sirius.

— Det ska bli riktigt kul. Alltid kul att åka iväg med laget och kul att möta Sirius som jag aldrig mött innan.

Sedan Therese Linde lämnade Malmö har det skett vissa förändringar i truppen. Till den här säsongen har Malmö värvat Tereza Urbankova,(Chodov, Tjeckien), Hanna Simonsson, (Emmaljunga), Elin Rosén (Linköping), Sanna Holmström (Skellefteå), Elin Johansson, forward (Stanstad). Bland spelarförlusterna finns Rebecka Lönnegren, Linda Nilsson, Ellen Tillman, Emma Torikka, Ella Hammer,, Josefin Lindström.  Förra helgen tog Malmö sin första seger när nykomlingen Örnsköldsvik besegrades med 9-4.

— Det är några nya men det känns ändå som att jag redan känner till de flesta. Det är riktigt bra tjejer man har fått in. Alla har hittat sin plats i truppen och sådär. Nu ska vi bara komma igång med spelet på banan.

Lördagens motståndare Sirius har inlett säsongen med förluster mot KAIS Mora och Jönköping.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar