IBF Göteborg Dam

Axelsson straffhjälte i SSL-debuten

Emilia Axelsson straffhjälte för Göteborg i SSL-debuten.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 17:00
Örnsköldsvik IBK
3 - 4(0-0, 2-1, 1-2, 0-0, 2-2)
IBK Göteborg

19-åriga målvakten Emilia Axelsson som värvades till nykomlingen Göteborg inför årets säsong SSL-debuterade i nykomlingsmötet borta mot Örnsköldsvik. Vilken debut det blev för Axelsson som blev stor straffhjälte för Göteborg.

Först räddade hon en straff i inledningen av den tredje perioden när Göteborg var i ledning 2-1. Matchen gick sedemera till förlängning efter 3-3 vid full tid och till straffar.

— Jag tänkte inte så mycket innan straffarna. Den nya regeln med att man får dra bakåt gör ju att det känns som att man inte har något att förlora som målvakt. Vi var ganska nöjda med en poäng och jag kände mig lugn inför avgörandet, säger Axelsson.

I straffläggningen klev Axelsson fram som matchhjälte när hon räddade två straffar till seger och två poäng för Göteborg.

— Jag har ändå genom åren känt mig ganska trygg på straffar när det blivit det i olika lägen. Nu var det visserligen första gången med nya regeln men jag hade en bra känsla inför.

TV: Se straffavgörandet här 

Matchen var Axelssons SSL-debut efter övergången från Falun.

— Det var kändes jätteroligt att göra debut. Bollarna som jag släpper in är ju två fantastiskt skott i krysset och det sista på bortre kan jag inte heller göra så mycket åt. Det kändes bra idag även om jag själv för egen gärna hade känt mig lite mer trygg. Men är mer min egen känsla.

Vad säger du om matchen i sin helhet?

— Känslan är att vi var det bättre laget och tog övertaget från start. Framförallt i den första perioden så kanske vi kunde lite fler mål och vi är lite för nonchalanta. Samtidigt är det lite svårt då Örnsköldsvik spelar lite som vi vill göra och backa hem. Tråkigt att vi inte kunde vinna på full tid Men ligger ändå under och lyckas vända vilket är bra.

Nykomlingen Göteborg är än så länge obesegrade och har på tre matcher 8 poäng.

— Vi har gjort det jättebra i starten. Det är väldigt roligt att vi fått en så bra start och vi visar att vi vill vara kvar och att vi kan vinna matcher. Vi kämpar väldigt bra och jobbar tillsammans. Sedan har vi inte mött några av topplagen än men viktigt att visa att vi kan vinna de här matcherna. En bra start för att hålla några lag bakom oss för att hålla oss kvar, avslutar Axelsson.

TV: Se målen från matchen här 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar