Foto: Björn Sandberg
IK Sirius FBC

”Hon ska ha mycket cred idag”

Säsongens andra seger för Malmö.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
IK Sirius FBC
1 - 4(0-1, 1-2, 0-1)
Malmö FBC

Efter förlusten i premiären hemma mot Västerås Rönnby vann Malmö mot nykomlingen Örnsköldsvik. I dagens match mot Sirius tog laget kommandot direkt i den första perioden med mål av Frida Mainz Olsson. Efter två perioden hade Malmö skaffat sig en 3-1 ledning.

— Jag tycker att vi spelare bra i första perioden och möjligtvis i andra också. Men sedan kommer Sirius tillbaka och kämpar sig in i matchen och skapar en del lägen. I tredje perioden pressar de på rätt hårt och jag tycker inte att vi löser deras press, säger Malmös Ellen Rasmussen.

I den tredje perioden pressade Sirius för reducering. I vägen stod Malmös målvakt Johanna Olsson.

— Överlag så känns hon jättestabil i målet idag. Hon räddar oss väldigt många gånger, framförallt i slutet när de pressar på i sex mot fem. Hon ska ha mycket cred idag.

Hur ser du på er inledning av säsongen? 

— Jag tycker ändå att det är en bra känsla. Vi har tagit sex poäng vilket är bra men vi gör ingen bra start mot Rönnby. Sedan tycker jag inte att vi har kommit igång med alla kedjor ännu och det är mycket vi kan höja oss.

Vad saknar du i ert spel? 

— Det är försvarspelet där vi är lite för mesiga och vi är inte så resoluta. Anfallsspelet är bra ibland och vi rullar bra och gör mycket mål. Men vid vissa tillfällen i matcherna har vi blivit låsta och det flyter inte som vi önskar.

Malmö som inför säsongen haft en del spelaromsättning hoppas kunna ta ytterligare kliv i år.

— Jag tycker att vi har ett starkare tekniskt lag det här året. Vi har fått in många bra spelare som kommer kunna göra poäng. Både försvarspelet kommer bli viktigt för oss och det har vi jobbat mycket med men även en del anfallsspel. Vi har börjat bra men kommer bli bättre.

Trots sex poäng finns det mer att ge hos Malmö.

— Vi är självklart glada för de tre poängen idag och mot Örnsköldsvik. Prestationsmässigt kan vi mycket bättre, sammanfattade Rasmussen.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar