Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Meste målskytten först till 500

Alexander Galante Carlström nådde i helgen milstolpen 500 mål.

I våras slog Alexander Galante Carlström rekordet som den mesta målskytten någonsin i svenska högstaligan efter att ha passaret Hannes Öhmans 476 mål. I helgens match mot Lindås nådde rekordmannen ytterligare en milstolpe då han passerade milstolpen 500 mål.

– Det är klart att det är en stor ära. Det är inte alla som gör 500 mål i världens bästa liga. Det är otroligt kul att vara först och den ende som lyckats med det, säger Galante Carlström till Sportbladet.se.

Falun vann matchen mot Lindås med klara 11-4 och Alexander Galante Carlström gjorde ett hattrick till 501 mål. På fem matcher har Galante Carlström gjort 10 mål vilket placerar honom tvåa i målligan efter Dalens Alexander Hedlund.

Tidigare har Galante Carlström kommenterat förmågan att göra mål som en drivkraft som alltid funnits där.

— Det är mer att jag har det naturligt i blodet. Jag vill göra mål och jag vill avgöra de stora matcherna vilket också fått vara med och göra. På senare år har jag även blivit mer rörligt vilket gjort att jag gör fler mål. I början av karriären var det mycket dragskott men nu kan jag göra mål på allt från volley, direktskott osv. Jag har blivit mer allround och därmed svårare att stoppa.

Han minns även det första målet i Faluntröjan.

— Jag minns inte det första med Västerås men jag minns mitt första i Faluntröjan. Det var hemma mot AIK och Rasmus Enström kom från höger, trampar på väg runt målet och lägger upp den till mig i höga slottet. Jag sköt ett direktdragskott som satt i bortre krysset.

 

Meste målskyttar i SSL

1 Alexander Galante Carlström, 501
2 Hannes Öhman, 476
3 Magnus Svensson, 474
4 Niklas Jihde, 422
5 Mikael Holmer, 393

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar