Foto: Magnus C Lydahl
Endre IF

Sent avgörande för Endre: ”Det är inte oroande ur ett längre perspektiv”

Sent avgörande för Endre mot nykomlingen Örnsköldsvik. Sex poäng av lagkapten Sara Steen.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Endre IF
7 - 6(2-3, 3-2, 2-1)
Örnsköldsvik IBK

Målmässigt jämnt, många utvisningar och avgörande i matchens slutminuter när Endre vann över nykomlingen Örnsköldsvik.

— Det var skönt att vinna och att göra en del mål. Effektiviteten lämnade en del övrigt att önska och vårt försvarsspel var ganska utvecklingsbart, summerar Endres tränare Alexander Brinkmann.

Endre inledde med att ta ledningen genom Sara Steen innan Örnsköldsvik vände och gick till paus med ledning 3-2. Efter två perioder var ställningen 5-5 i en period som innehöll hela fem utvisningar. Det skulle till ett sent avgörande för att Endre skulle vinna matchen. Avgörande 7-6 målet gjordes av Milla Nordlund. Ett mål som innebar att Endre med 7 mål i matchen  dubblade sin totala målskörd för säsongen.

— Vi har ju haft två matcher där resultatet in blivit som vi ville. Då har anledningen varit att vi inte gjort tillräckligt med mål såsom vi tycker att vi har presterat. Då finns det en klar vilja att göra fler mål och idag gjorde vi tillräckligt många och det får vara bra för den här gången. Moralstärkande för laget att få vinna en sådan här match.

Endre har satsat ytterligare inför den här säsongen med flera offensiva nyförvärv och har av flera tippats att utmana i toppen av tabellen. Inledningen av säsongen har inte varit lika övertygande och dagens motståndare Örnsköldsvik har bara tagit en poäng på fyra matcher.

Oroande att det inte blir en klarare seger mot en nykomling som Örnsköldsvik? 

— Jag har ingen aning om hur de ser på sin prestation. Vi är nog ganska trygga med att vi var bättre. Jag skulle vilja att vi spelade hem en sådan här match tidigare och att det var en klarare seger. Men det är inte oroande ur ett längre perspektiv. Vi är ganska unga som lag på så vis att vi är unga för att vi har en hel del nytt både i spelare och hur vi vill spela, säger Brinkmann och utvecklar:

— Tidigare säsonger har vi gått mer all in från start men nu har vi sikte på våren. Vi vet att vi har en bra trupp och att det är en process som kommer ta tid innan vi är där vill vara. Vi hackar igång lite och ser fram emot när vi får ordning på allt. Men det är inte oroande.

Stor segerorganisatör för Endre blev lagkapten Sara Steen som gjorde 3 mål och 3 assist.

— Hela den femman var väldigt dominant och produktiv idag. Det är klart att det är jättebra och att ha spelare som leder oss framåt i en så jämn match. Vi vet ju att Sara är en bra spelare som gillar att göra poäng och det är klart det känns bra när hon gör det. För min del får hon gärna fortsätta så nu framåt, avslutar Brinkmann.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar