Foto: Salibandy.fi
Övrigt

Savonen: ”Någon gång vill jag spela i Sverige”

Krister Savonen öppnar upp för spel i Svenska Superligan.

En av Finlands och finska klubben Classics bästa spelare är backen Krister Savonen. Han har under de senaste åren även blivit en favorit hos den svenska publiken, framförallt för sina handleder. Nu har mästarna Classic gått in i en ny säsong och direkt fortsatt att övertyga trots spelarrotation i laget.

— Vi är ungefär lika bra i år tror jag. Vi har några spelare som har lämnat vilket är stora tapp för oss men samtidigt har vi förstärkt med riktigt bra spelare också. Nico Salo är ju Finlands bästa spelare och sedan har vi en ung och hungrig tredjefemma, sa Savonen efter premiären.

Hur bra är toppen av finska ligan? 

— Jag vet inte. Jag har inte funderat på det utan fokus ligger på oss själva.

På fredag kliver Savonen och hans Finland in i IFU Arena I Uppsala för att spela Euro Floorball Tour vilket är den sista turneringen innan VM i Prag. För Finlands del finns det en del kvar att jobba med.

— Jag tycker att Schweiz är riktigt bra lag just nu. Vi har förlorat de två sista matcherna och haft det tufft. Sverige kommer vara bra som alltid och det blir viktigt för oss att sätta vårt spel för att kunna bli bättre inför VM. Vi har mycket kvar att jobba med.

Under de senaste säsongerna har Savonen ryktats till flera SSL-klubbar.

Har det varit aktuellt med någon svensk klubb?

— Nej jag vill inte prata om det. Jag trivs bra i Classic och här i Tampere.

Vill du till Sverige i framtiden? 

— Jag har ett mål att någon gång vill jag spela i Sverige. Men jag vet inte om, när eller hur det blir. Men jag tror jag kommer spela där någon gång.

På fredag blir det i vilket fall spel på svensk mark då Finland möter Tjeckien. På söndag möter Savonen och Finland Sverige i avslutningsmatchen av EFT.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar