Foto: Anders Andersson
KAIS Mora

Uttagen i landslaget – gjorde hattrick: ”Höll på att tappa telefonen i toaletten”

I november gör hon blott 19 år gammal a-landslagsdebut. Mot Karstad tackade Moa Gustafsson för landslagsplatsen med att göra ett hattrick.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Karlstad IBF
3 - 10(2-1, 1-3, 0-6)
KAIS Mora IF

På fredagsförmiddagen presenterade förbundskapten Åsa Karlsson sin a-landslagstrupp till Euro Floorball Tour i november. Med i truppen fanns 19-åriga Moraspelare Moa Gustafsson. Gustafsson som spelat med Mora i SSL sedan säsongen 2015/16 vann i maj U19-VM och har fortsatt ta för sig i det Mora som jagar Iksu i toppen av tabellen. I dagens match mot Karlstad tackade Gustafsson för landslagsförtroendet och slog till med ett hattrick.

— Jättekul att göra hattrick och kanske lite extra idag för att känna själv att man är värd platsen i damlandslaget, säger Gustafsson själv.

Det var i tredje perioden som Mora ryckte iväg från 3-5 till 3-10 efter två inledande perioder som saknade stäm och fötter.

— Vi var inte alls så bra i början. Känslan var att vi satt kvar i bussen och det ska inte behöva ta en period innan vi är på plats med energi.  I tredje kom vi framförallt igång med våra fötter och de får inte lika mycket tid på sig. Vi är där helt enkelt och då spelare vi mycket bättre och kan göra det vi är bra på.

Tvåsiffrigt och tre mål av Gustafsson som var förvånad när hon fick samtalet om en plats i landslagtruppen.

— Jag höll på att tappa telefonen i toaletten. Jag var så glad när jag fick samtalet. Det var helt sjukt roligt och inget jag var beredd på. Jag hade inte tänkt den tanken så det var lite chockerande. Jag har ju inte riktigt släppt guldet med U19 ännu.

Vad tror du om EFT?

— Det kommer framförallt bli otroligt lärorikt att spela med de bästa i hela världen. Bara att träna och spela och se hur de löser olika saker jag fram emot. Jag ser det som en lärorik erfarenhet och självklart ska jag försöka göra så bra jag kan nu när jag får chansen.

Moa Gustafssons innebandykarriär fortsätter att ta ny kliv. Bara 19 år gammal gör hon sin fjärde säsong i SSL och nu alltså redan a-landslaget.

— Det har verkligen gått spikrakt uppåt vilket är jätteroligt. Nu vill kämpa på ännu mer och producera mer i SSL och även göra bra ifrån mig i damlandslaget. Det är väl det jag strävar efter just nu för att kunna ta ytterligare kliv nu när jag är kallad. Det ska bli väldigt roligt, säger Gustafsson.

TV: Se målen från matchen här

Förbundskapten Åsa Karlsson sa så här i ett pressmeddelande i samband med att truppen släpptes:

— Moa bidrog mycket till att Sverige spelade hem guldet i U19-VM i maj och har startat upp säsongen starkt i sitt KAIS Mora. En smart spelare som är bra på små ytor, i duellspelet både med och utan boll. Hon är orädd och vågar bryta in på egen hand, men också med finess göra ett instick till en lagkamrat, säger Karlsson.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar