Foto: Per Wiklund/Skärmbild
IBF Falun

Därför spelar Galante Carlström med handske

Udda skada gör att Alexander Galante Carlström spelar med handske.

Alexander Galante Carlström som gjorde hattrick mot Jönköping har råkat ut för en något udda skada. För den som tittat nära har man sett att Galante Carlström i de två senaste matcher spelat med en vit handske på högerhanden. Anledningen är en incident med en IKEA-möbel.

— Ja tyvärr är det handske som gäller för mig. Vi flyttade för två helger sedan och då skulle jag skruva IKEA-möbler och det gick väl sådär. Jag fick ett sår mitt i handen och det blir ju svårt för det att läka när man spelar innebandy. Få fort jag sköt ett skott så började blöda. Så för att rädda lindan och för att inte behöva vila så provade jag med handske och det har fungerar att, säger Galante Carlström.

Stör det dig? 

— Såret är ju mitt i handen så varje gång jag spelade så sved det och såret gick upp. Nu med handsken så har det börjar läka så sakteligen i vilket fall. Men spelmässigt så påverkar det inte utan jag kan spela som vanligt.

På söndag möter Galante Carlström och hans Falun Växjö på bortaplan.

— Det blir kul såklart. Det har ju ändrat sitt spel precis som oss och vill spela mer offensivt så jag tror det kommer bli en offensiv match. Det är två lag med vilja att gå framåt som möts och det behövs ingen extra tändvätska.

Växjö som igår mötte Storvreta då det blev 22 mål i matchen. Förutsättningarna finns för att det blir målrikt igen på söndag.

— Ja det finns nog möjlighet att det blir så. Man vet aldrig med Niklas Nordén och hur de ställer upp mot oss. Men det finns goda förutsättningar för att på nytt bli en målrik match, avslutar Galante Carlström.

TV: Se Galante Carlström hattrick här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar